Ανέβασε τη δημοτικότητά του Ερντογάν ο κορονοϊός

25

H επιδημία του κορονοϊού, παρά τις επικρίσεις και τον ψόγο για τους εθνικούς εράνους και την αδιαφάνεια, φαίνεται να έδωσε… πόντους στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.

Τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι δημοσκοπήσεις εν μέσω κρίσης, που ανεβάζουν τη δημοφιλία του Τούρκου προέδρου σε ιστορικά υψηλά ποσοστά.

Πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας Metropoll κατέδειξε ότι το 57.2% των Τούρκων πολιτών εγκρίνει τους χειρισμούς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε σύγκριση με το 41.1% το Φεβρουάριο. Ο Τούρκος πρόεδρος μέσα σε ένα μήνα κατάφερε να «ανεβάσει τις μετοχές του» κατά 16 ποσοστιαίες μονάδες!

Ως πιθανή αιτία βέβαια για τα αυξημένα ποσοστά του Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να είναι η ανάγκη των κοινωνιών για μία «ισχυρή ηγεσία» σε περιόδους που οι χώρες τους αντιμετωπίζουν έκτακτες καταστάσεις, όπως είναι μία πανδημία.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Τούρκος πρόεδρος πήρε αρκετά credits από ψηφοφόρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Από εκείνους που πριν από την πανδημία καταδίκαζαν την εξωτερική του πολιτική και ειδικά για την επέμβαση στη Συρία, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 36 Τούρκων στρατιωτών, και την ανάμειξή του στη Λιβύη με αποστολή στρατευμάτων και πλοίων.

Αξιοσημείωτο πάντως και το ποσοστό του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη θέση της προτίμησης των Τούρκων πολιτών με 53%.

————————————————————————————-

Μαρία Ζαχαράκη

https://www.ethnos.gr/