Ανακοίνωση για όσους αναγνώστες έχουν καταγωγή από την Πόλη!

16296

Ερχόμαστε ακόμα πιο κοντά!

Το constantinoupoli.com μετράει μόλις λίγους μήνες ζωής και με κίνητρο την τεράστια απήχηση των αναγνωστών μας, εσάς δηλαδή, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και να έρθουμε ακόμα πιο κοντά. Έπειτα από δεκάδες μηνύματα που μας στέλνετε στο faceboοk και στο e-mail μας, πήραμε την απόφαση να ξεκινήσουμε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουμε όσους πιο πολλούς Πολίτες και Πολίτισσες μπορούμε και να κάνουμε ένα κατάλογο – λίστα όπου θα τοποθετούνται άτομα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (π.χ Πολίτες που κατάγονται από τις ίδιες περιοχές ή άτομα που πήγαιναν στο ίδιο σχολείο).

Ποιοι είναι οι Στόχοι της προσπάθειας αυτής;

 1) Πιθανή εύρεση φίλων, γειτόνων και γνωστών προσώπων από το παρελθόν.

1978598_490262434448532_2625689488326108190_o

Ποτέ μην λες ποτέ. Πολίτες που έφυγαν για Αμερική, Αυστραλία και Ελλάδα άφησαν πίσω αγαπημένα πρόσωπα που έχουν ακόμα χαραγμένα στις αναμνήσεις τους. Με τα τεράστια πλεονεκτήματα και τη δύναμη του ίντερνετ, υπάρχει η δυνατότητα να έρθουν πάλι σε επαφή παλιοί φίλοι και συγγενείς που χώρισαν οι δρόμοι τους.


 2) Εντοπισμός παλιών φωτογραφιών από σχολεία, εκκλησίες, γειτονιές, σπίτια κ.λ.π

396864_4727413177400_1633013381_n

Και ποιος δεν θα ήθελα να βρει παλιές  φωτογραφίες από τα σχολικά του χρόνια στην Πόλη ή φωτογραφίες αγαπημένων του προσώπων που δεν είναι πια στη ζωή; Σε όσους αναγνώστες μας έχουμε έως τώρα στείλει σπάνιο φωτογραφικό υλικό με το οποίο συνδέονται άμεσα,μας αγγίζει η έντονη συγκίνηση που αισθάνονται. Στο ίντερνετ, κυκλοφορεί πλούσιο αλλά και σπάνιο φωτογραφικό υλικό και είναι καιρός να το συγκεντρώσουμε και να το ταξινομήσουμε ώστε να μπορέσετε και εσείς να δείτε φωτογραφίες από την παλιά σας γειτονιά, το σπίτι, το σχολείο και γενικά της αγαπημένης μας Πόλης.


 3) Δημιουργία  εκδηλώσεων με θέματα που αφορούν τους Κωνσταντινουπολίτες.

dusanatolia

Στο άμεσο μέλλον, θα οργανώσουμε και τις πρώτες συναντήσεις Κωνσταντινουπολιτών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με όμορφες μουσικές. Φυσικά δεν θα λείπει και η Πολίτικη κουζίνα. Μπορείτε παρακάτω λοιπόν όσοι επιθυμείτε να συμπληρώσετε το όνομα σας και τα στοιχεία επικοινωνίας σας για σας στείλουμε πληροφορίες και προσκλήσεις.


4) Διοργάνωση ξεχωριστών εκδρομών στην Πόλη για λίγους και καλούς!

1397313_412420848906186_3478284762020506569_o

Η Κωνσταντινούπολη δεν είναι μόνο τα Μπλε Τζαμί το Μεγάλο Παζάρι και όλα τα γνωστά μνημεία που συρρέουν καθημερινά αμέτρητα τουριστικά γκρουπ. Στα άμεσα πλάνα μας, είναι η διοργάνωση  ξεχωριστών εκδρομών, όπου μαζί θα εξερευνήσουμε άγνωστα για τους περισσότερους μνημεία ελληνικού ενδιαφέροντος, (εκκλησίες,σχολεία κ.α) και θα συναντήσουμε  μερικούς από τους ελάχιστους πλέον Ρωμιούς της Πόλης, όπου ο καθένας έχει μια σπουδαία ιστορία να μας αφηγηθεί. Όλα όσα σας αναφέρουμε είναι μερικές μόνο από τις ιδέες που σχεδιάζουμε για να πραγματοποιήσουμε μια εκδρομή διαφορετική από τις συνηθισμένες των ταξιδιωτικών γραφείων, για την οποία θα έχετε να μιλάτε για μια ζωή!


Όσοι λοιπόν έχετε καταγωγή από την Πόλη ή και από Μ.Ασία (εσείς είτε και κάποιος συγγενής σας), και επιθυμείτε να συμβάλλετε στην προσπάθεια μας παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα. Μόλις συμπληρωθεί επιτυχώς θα σας απαντήσουμε εντός 48 ωρών.  Φυσικά είναι εντελώς δωρεάν και το μόνο που ζητάμε είναι ένας τρόπος επικοινωνίας, email ή facebook, (τηλέφωνο προαιρετικά), αρκεί τα στοιχεία επικοινωνίας που θα μας δώσετε να μπορούμε να σας βρούμε άμεσα είτε τώρα είτε σε μερικούς μήνες.

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

Θα μας διευκολύνατε αν μας δίνεται ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για τις δραστηριότητες μας ( εκδρομές, συναντήσεις κ.α).

 [contact-form-7 id=”4233″ title=”Χωρίς τίτλο”]

  •  Το όνομα σας θα δημοσιευθεί σε αυτή τη λίστα (Δείτε εδώ)