Αντιπρόεδρος τουρκικής κυβέρνησης: «Μια γυναίκα δεν μπορεί να γελά δυνατά δημοσίως»

668

«Μία γυναίκα πρέπει να διατηρεί μία ηθική ορθότητα, δεν μπορεί να γελάει δυνατά δημοσίως» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπουλέντ Αρίντς, προκαλώντας σάλο.

«Ο άνδρας πρέπει να είναι ηθικός, η γυναίκα επίσης. Αυτή πρέπει να γνωρίζει τι είναι ευπρεπές και τι δεν είναι» είπε ο Αρίντς στη διάρκεια επίσκεψής του στην εκλογική του περιφέρεια, προσθέτοντας: «Δεν πρέπει να γελάει δυνατά μπροστά σε όλον τον κόσμο, είναι αναγκαίο να διατηρεί την ευπρέπειά της κάθε στιγμή».

Η φράση αυτή προκάλεσε χιονοστιβάδα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι χρήστες κατήγγειλαν την όλο και περισσότερο κατάφωρη επέμβαση του τουρκικού καθεστώτος στην ιδιωτική ζωή των πολιτών.

«Σταματήστε να μας κάνετε μάθημα ηθικής, αντ’ αυτού δώστε τον λογαριασμό για τα χρήματα που έχετε κλέψει» έγραψε ο bturkmen στο Twitter. «Δεν μπορώ παρά να σκάσω στα γέλια…» σχολίασε η Χιλάν Ινάν.

Δέκα ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές που διεξάγονται για πρώτη φορά με άμεση ψηφοφορία, οι δηλώσεις του Μπουλέντ Αρίντς, που δεν χάνει ευκαιρία να δίνει συμβουλές καλής συμπεριφοράς, σύμφωνα με τις διδαχές του κορανίου, έλαβαν και πολιτικές διαστάσεις.

«Πράγματι, έχουμε ανάγκη να ακούμε το χαρούμενο γέλιο των γυναικών» έγραψε στο Twitter ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές Εκμελεντίν Ιχσάνογλου.

tovima