Αποτελέσματα- έκπληξη σε γκάλοπ για την αποτέφρωση

271

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαδικτυακή δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η lifo, σε δείγμα 15.200 αναγνωστών της, σχετικά με την αποτέφρωση.

Το 93% των συμμετεχόντων συμφωνεί με την άμεση δημιουργία αποτεφρωτηρίων στην Ελλάδα, έναντι ενός μόλις 6% που διαφωνεί.

Αντίστοιχα, στην ερώτηση για το αν θα σκεφτόταν ο ερωτώμενος την εναλλακτική της αποτέφρωσης αντί της ταφής, το 85% απαντά θετικά, σε αντίθεση με το 13% που απαντά αρνητικά.

Στην ερώτηση «πιστεύετε πως η σθεναρή αντίσταση της εκκλησίας οφείλεται…», οι αναγνώστες απάντησαν κατά 82% «στο φόβο πως θα χάσει χρήματα και επιρροή». Το 16% απάντησε «στην αντίθεση της καύσης νεκρών με το χριστιανικό δόγμα».

Να και τα 5 δημοφιλέστερα σχόλια:

*Έπρεπε να είχε γίνει χτές! Είναι λυπηρή η υπεροχή της εκκλησίας έναντι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. (Boson)

*Ναι! δαγκωτό! Δεν θέλω κανένα “σημαδι” μου να μείνει πουθενά. Δεν θέλω να επιβάλλω στα παιδιά μου την υποχρέωση να πληρώνουν/φροντίζουν τάφους και μάρμαρα, δεν θέλω να τους αναγκάσω να υποστούν την φρικτή διαδικασία της εκταφής, ούτε να θεωρούν υποχρέωση τους να με “φροντίζουν” και μετα θανατον. Το έχω αφήσει και γραπτώς και είναι ενήμεροι οι δικοί μου. Δεν με ενδιαφέρει να μου συγχωρηθεί οποιοδήποτε “πλημμελημα”, δεν πιστεύω στο θεό, δεν πιστευω στην ανασταση των νεκρών και θέλω το σώμα μου να γίνει σκόνη και να σκορπιστεί εκει που περασα τα ωραίοτερα χρόνια της ζωής μου. Και μετα τέλος, fin, the end. (Scifimom)

*Σε τέτοια ζητήματα δεν θα έπρεπε καν να τίθεται το ερώτημα. Είναι σαν το ερώτημα “Συμφωνείτε με τους γάμους των γκέι;¨”. Το σώμα μας είναι το μοναδικό πράγμα που μας ανήκει απόλυτα, δεν γίνεται να μην μπορούμε να κάνουμε ο,τι θέλουμε μαζί του. Οι ενάντιοι να κρατήσουν τη γνώμη τους για τον εαυτό τους, δεν θα αποφασίζουν άλλοι για εμάς! Όπως και αυτοί είναι ελεύθεροι να ταφούν το ίδιο ελεύθερος θα πρέπει να είμαι και εγώ να καώ. (Μ.Ζ.)

*Ειναι απλη η ερωτηση: σε αλλες χριστιανικες χωρες (ορθοδοξες, καθολικες κλπ) που υπαρχει αποτεφρωση νεκρων, ειναι λιγοτερο χριστιανοι απο εμας; Για εμενα ειναι σαφες πως ο θανατος ειναι μεγαλη μπιζνα, τοσο για τους παπαδες οσο και για οσους εμπλεκονται στους παρελκομενους κλαδους και δε θελουν κανεις να πειραξει την εδραιωμενη κατασταση. (asmilon)

*Ο παντοδύναμος θεός εν ονόματι του οποίου απαγορεύουν την αποτέφρωση, μπορεί να αναστήσει νεκρά σώματα, αλλά στη στάχτη τα βρίσκει μπαστούνια… (G0OGamingLair)

———————————————————-

lifo