”Αφιέρωμα στη Μικρά Ασία ” … Γ.Νταλάρας-Γλυκερία

1552

Η Μικρά Ασία είναι πηγή έμπνευσης από το ’22 μέχρι σήμερα.

Ο Γιώργος Νταλάρας και η Γλυκερία, που έχουν ιδιαίτερα αγαπήσει και υποστηρίξει με τη φωνή τους τα τραγούδια αυτά, συναντιούνται σ’ αυτό το ΑΦΙΕΡΩΜΑ και με την αγάπη και την εμπειρία τους ζωντανεύουν τα «ξεριζωμένα» τραγούδια.

Μια συναυλία, περιπλάνηση στο χώρο και στο χρόνο. Στις απαρχές του ελληνικού τραγουδιού και στη ζωή των τόπων και των ανθρώπων που κουβαλάνε αιώνες ιστορίας, πόνου και δημιουργίας. Ένα ταξίδι στους δρόμους της Μικράς Ασίας.

Η συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού που έδωσε ο Γιώργος Νταλάρας με τη Γλυκερία στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών με ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ.

Συμμετέχουν επίσης η Εστουδιαντίνα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη, η Αρετή Κετιμέ (φωνή-σαντούρι) και η Παιδική Χορωδία του Μουσικού Γυμνασίου Βόλου, συνδέοντας τα παραδοσιακά και αυθεντικά τραγούδια με τη νεανική έμπνευση και το ταλέντο τους.

Η ενορχηστρωτική επιμέλεια είναι του Κώστα Γανωσέλη

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια της Μικράς Ασίας, αποσπάσματα από τα έργα του Απόστολου Καλδάρα «Μικρά Ασία» σε στίχους Πυθαγόρα και «Βυζαντινός Εσπερινός» σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου καθώς και τραγούδια Ελλήνων συνθετών εμπνευσμένα από το μύθο και την ιστορία της Μικράς Ασίας.