ΕΚΤΑΚΤΟ – Οι Τούρκοι κατέρριψαν πολεμικό αεροπλάνο της Ρωσίας – Η πρώτη αντίδραση της Ρωσίας (Video-Photos)

1196

– Δύο τουρκικά αεροσκάφη έπληξαν με πυραύλους αέρος – αέρος το ρωσικό Su24
– Οι δύο Ρώσοι πιλότοι χρησιμοποίησαν τα εκτινασσόσομενα καθίσματα, ο ένας δεν έχει εντοπιστεί
– Αρχικά μεταδόθηκε ότι το αεροσκάφος ήταν “αγνώστου εθνικότητας”, αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για ρωσικό
– Διπλωματικός πυρετός για να μην υπάρξει εμπλοκή Τουρκίας – Ρωσίας στην περιοχή
– «Έχουμε αποδείξεις ότι το αεροσκάφος ήταν στον συριακό εναέριο χώρο», λένε οι Ρώσοι
– Ισχυρίζονται ότι το αεροσκάφος χτυπήθηκε από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από βάση στο έδαφος
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗΣ

Διαβάστε Ακόμη:  Kάτι ξεχωριστό θα συμβεί στην Αθήνα την Κυριακή 6 Δεκέμβρη

Ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος τύπου Su24 που πετούσε κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία καταρρίφθηκε νωρίτερα από ένα ζευγάρι τουρκικών μαχητικών τύπου F16. Το περιστατικό μάλιστα καταγράφηκε από κάμερα τηλεοπτικού δικτύου και από εκείνη τη στιγμή η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά που αρχικά μετέδωσε ότι πρόκειται για αεροσκάφος “αγνώστου εθνικότητας” το αεροσκάφος παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο και οι πιλότοι δεν υπάκουσαν στις εντολές των τουρκικών αεροσκαφών.

Ρωσικό αεροσκάφος τύπου Su24, πανομοιότυπο με αυτό που καταρρίφθηκε από τα τουρκικά μαχητικά
Ρωσικό αεροσκάφος τύπου Su24, πανομοιότυπο με αυτό που καταρρίφθηκε από τα τουρκικά μαχητικά

Όπως φαίνεται στα πλάνα που καταγράφηκαν από τη στιγμή της κατάρριψης το ρωσικό Su24 δέχεται τον πύραυλο στο πίσω μέρος και ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά οι δύο πιλότοι κάνουν χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος. Λίγο μετά στα πλάνα διακρίνονται δύο αλεξίπτωτα και στη συνέχεια το Su24 πέφτει στο έδαφος.

Αν και τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους χρησιμοποιούν και οι δυνάμεις του Άσαντ στη Συρία επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για αεροσκάφος της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.

 Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗΣ 

Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΕΚΤΙΝΑΣΣΟΝΤΑΙ 

 Το υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι οι δύο πιλότοι έπεσαν με αλεξίπτωτα, αλλά η τύχη τους παραμένει άγνωστη. Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN turk μετέδωσε, επικαλούμενο τοπικές πηγές ότι ο ένας από τους πιλότους βρίσκεται στα χέρια τουρκμενικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία.

Διπλωματική εμπλοκή μεταξύ Ρωσίας – Τουρκίας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι είναι σε θέση να αποδείξει ότι το ρωσικό αεροσκάφος βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο κατά τη διάρκεια ολόκληρης της πτήσης του, μετέδωσε το IFAX.

Την ίδια ώρα το τουρκικό υπουργείο άμυνας ισχυρίζεται ότι οι Τούρκοι πιλότοι απηύθυναν δέκα προειδοποιήσεις προς τους πιλότους του ρωσικού μαχητικού να αποχωρήσουν. Σίγουρα πρόκειται για ένα περιστατικό που θα προκαλέσει σοβαρή εμπλοκή στην περιοχή.

“Κατάρριψη από το έδαφος, όχι από μαχητικά” λένε οι Ρώσοι

Το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-24 το οποίο συνετρίβη στη Συρία πιθανότατα κατερρίφθη από πύραυλο εδάφους-αέρος, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

“Σήμερα, στο συριακό έδαφος, εξαιτίας πυρών που προέρχονταν από το έδαφος, ένα αεροσκάφος Su-24 που ανήκει στις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία, συνετρίβη”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. “Βρισκόταν αποκλειστικά σε συριακό εναέριο χώρο. Η τύχη των πιλότων μένει να εξακριβωθεί”.

 newsit.gr , rt.com