Επιχείρηση-σκούπα κατά των Κούρδων μετά την επίθεση στην Πόλη- 44 οι νεκροί

110

Επιχείρηση για τη σύλληψη μελών του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) που θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με τους αντάρτες του ΡΚΚ, πραγματοποίησαν οι τουρκικές Αρχές σε διάφορες περιοχές της Τουρκίας, σχεδόν δύο 24ωρα μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας.

Ο υπουργός Υγείας Ρετσέπ Ακντάγκ ανακοίνωσε σήμερα το πρωί πως ο αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει σε 44, από τους οποίους οι 36 ήταν αστυνομικοί..

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, έχουν συλληφθεί περισσότερα από 220 άτομα.

Η επιχείρηση ξεκίνησε τα ξημερώματα. Περίπου 500 αστυνομικοί υποστηριζόμενοι από θωρακισμένα οχήματα και ένα ελικόπτερο έκαναν εφόδους σε σπίτια στα Άδανα της νότιας Τουρκίας και συνέλαβαν 25 αξιωματούχους του HDP.

Μονάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην Κωνσταντινούπολη συνέλαβαν σε ξεχωριστές επιχειρήσεις 20 αξιωματούχους του φιλοκουρδικού κόμματος, περιλαμβανομένου του τοπικού επικεφαλής, και πραγματοποίησαν έρευνες σε διάφορες διευθύνσεις, μεταξύ των οποίων και τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην ίδια πόλη.

Μεταξύ των 17 στελεχών του κόμματος που συνελήφθησαν στη διάρκεια εφόδων στην πρωτεύουσα είναι και ο ανώτερος αξιωματούχος του HDP στην Άγκυρα.

Συλλήψεις έγιναν και στην πόλη Μερσίνη της νότιας Τουρκίας αλλά και τη βορειοδυτική επαρχία Μανίσα.


Στιγμιότυπο από τη σύλληψη μέλους του HDP που έγινε στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης σε διάφορες πόλεις (φωτ.: en.apa.az)

—————————————————————————

pontos-news