Η στιγμή που ο ένοπλος πυροβολεί τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Άγκυρα [ΒΙΝΤΕΟ]

845

 

Η στιγμή που o ένοπλος πυροβολεί τον πρέσβη της Ρωσίας στην Άγκυρα.


Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από το σημείο:

Ο δράστης της επίθεσης, φέρεται σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης να μπήκε στη γκαλερί όπου γινόταν μια έκθεση φωτογραφίας με αστυνομική ταυτότητα.

Μια φωτογραφία που μεταδόθηκε από τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα εικονίζει ανθρώπους πεσμένους στο δάπεδο. Στο σημείο φέρεται κατά δημοσιεύματα που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik να έφθασε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας.

Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk μετέδωσε ότι ακούστηκαν κι άλλα πυρά στον χώρο όπου διαπράθχθηκε η επίθεση.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο ο δράστης μίλησε «για το Χαλέπι» και είπε ότι ήθελε «εκδίκηση».

Η φωτογραφία του νεκρού δράστη [ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ]

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο δράστης ταυτοποιήθηκε και πρόκειται για μέλος της τουρκικής αστυνομίας!!!Πρόκειται για τον Μερτ Αλτιντάς 22 ετών.

Αστυνομικός ο δολοφόνος του Ρώσου Πρέσβη - ΦΩΤΟ

Οι τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας ανέφεραν ότι ο δράστης της δολοφονίας του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Τουρκία είναι αστυνομικός που ανήκε στην αστυνομική διεύθυνση της τουρκικής πρωτεύουσας, αλλά δεν βρισκόταν σε υπηρεσία.
Σύμφωνα με τη Daily Sabah, ο δράστης της επίθεσης είχε αποφοιτήσει από μια αστυνομική σχολή στη Σμύρνη το 2014.

Ο Μερτ Αλτιντας, ακούγεται να λέει στα αραβικά και στα τουρκικά “Ο θεός είναι μεγάλος (σ.σ. στα αραβικά)! Είμαστε αυτοί που κάνουμε τον ιερό πόλεμο στο όνομα του Μωάμεθ. Ο θεός είναι μεγάλος (σ.σ. στα τούρκικα)! Μην ξεχνάτε το Χαλέπι. Μην ξεχνάτε τη Συρία. Μην ξεχνάτε το Χαλέπι. Μην ξεχνάτε τη Συρία.

Όσο οι πόλεις μας δεν είναι ασφαλείς, δεν θα απολαμβάνεται ούτε εσείς την ασφάλεια. Πηγαίνετε πίσω. Πηγαίνετε πίσω. Μόνο ο θάνατος θα μας πάρει από εδώ.”

“Όποιος συμβάλλει σ’ αυτήν την καταπίεση, πρέπει να πληρώσει για ένα προς ένα.”