Η Τουρκία αποφάσισε να μην διδάσκει την Θεωρία της Εξέλιξης του Δαρβίνου στα σχολεία

77
Ανακαλύψτε: « H Νέα Αυθεντική Συλλογή Κοσμημάτων από την Κωνσταντινούπολη »

Σε ένα σε online φόρουμ σχετικά με την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να αποκλείσει τη θεωρία της Εξέλιξης του Δαρβίνου από το εθνικό πρόγραμμα σπουδών, βρίσκεται σε εξέλιξη μια παθιασμένη συζήτηση. «Η θεωρία της εξέλιξης είναι μία από τις ισχυρότερες και θεμελιώδεις θεωρίες στη σύγχρονη επιστήμη.

Η περιγραφή της ως αμφιλεγόμενη είναι απίστευτη» λέει ένας σχολιαστής. Άλλος υποστηρίζει ότι η θεωρία δεν διδάσκεται καλά: «Όταν ο δάσκαλος μας ρώτησε ποιος πίστευε στην εξελικτική θεωρία, σήκωσα το χέρι μου και μου είπε πως τότε είμαι μαϊμού».

Ωστόσο υπάρχει και μεγάλη μερίδα σχολιαστών που εκφράζουν απόψεις όπως: «Θέλω να ευχαριστήσω την κυβέρνηση που εμποδίζει τη νεολαία μας από το να δηλητηριαστεί από αυτή τη σάπια και παράλογη θεωρία».

Η θεωρία της Εξέλιξης του Δαρβίνου θα σταματήσει να διδάσκεται στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Τουρκία αφού, σύμφωνα με την κυβέρνηση, αποτελεί ένα «αμφιλεγόμενο ζήτημα» και οι μαθητές δεν είναι αρκετά ώριμοι για να το κατανοήσουν.

Την Τετάρτη, ο επικεφαλής του συμβουλίου προγραμμάτων σπουδών του υπουργείου Παιδείας, Alpaslan Durmuş, ανακοίνωσε ότι ένα ολόκληρο τμήμα της θεωρίας θα αποκλειστεί από τα βιβλία βιολογίας στην ένατη τάξη (ηλικίας 14 και 15 ετών) από το επόμενο έτος.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ήδη εγκρίνει τις προτεινόμενες αλλαγές στο εθνικό πρόγραμμα σπουδών, οι οποίες αναμένεται να δημοσιευθούν την επόμενη εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση του Ραμαζανιού.

Λέγεται πως είναι ο ίδιος πίσω από τη συγκεκριμένη κίνηση που έχει ήδη προκαλέσει  αντιδράσεις σε μερίδα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η Τουρκία είναι άλλωστε η δεύτερη χώρα στον κόσμο, μετά τη Σαουδική Αραβία, που αποσύρει τη θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου από τα σχολεία, κάτι που δεν έχει κάνει ούτε το υπερσυντηρητικό Ιράν.

—————————————————————————–

 

lifo