Η Turkish Airlines αναστέλλει όλες τις διεθνείς πτήσεις, εκτός από 5 -Καθηλωμένο το 85% του στόλου

20

Εννέα νέοι θάνατοι καταγράφηκαν σήμερα στην Τουρκία εξαιτίας του κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 30. Αντίστοιχα τα κρούσματα ανέρχονται στα 1.256.

Ας συμπεριφερθούμε όλοι με σύνεση. Αυτή η χώρα, δεν θα υποκύψει στην απειλή αυτή», ήταν το μήνυμα του Τούρκου υπουργού Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, μέσω twitter.

Η Turkish Airlines θα σταματήσει όλες τις διεθνείς πτήσεις της από τις 27 Μαρτίου, εκτός από αυτές με προορισμό το Χονγκ Κονγκ, τη Μόσχα, την Αιθιοπία, τη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον, μεσούσης της επιδημίας του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των τουρκικών αερογραμμών.

“Αν και θα υπάρξει μείωση, οι εσωτερικές μας πτήσεις θα συνεχιστούν”, έγραψε ο πρόεδρος διευθύνων σύμβουλος Μπιλάλ Εκσί στο Twitter.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Turkish Airlines ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ποσοστό 85% των επιβατικών αεροπλάνων της εταιρείας δεν χρησιμοποιείται αυτήν τη στιγμή, μετά την απαγόρευση από τηνΤουρκία των πτήσεων από περισσότερες από 60 χώρες λόγω του ξεσπάσματος του κορονοϊού.

Επίσης έχει απαγορευτεί στους επιβάτες που είναι άνω των 65 ετών να πετούν με την Turkish Airlines, έπειτα από απαγόρευση κυκλοφορίας που επέβαλε χθες Σάββατο η Άγκυρα στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, πρόσθεσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της αεροπορικής εταιρείας Ιλκέρ Αϊτσί σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε απευθείας από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk TV.

———————————————————

Πηγή:

ΑΠΕ-ΜΠΕ