Καμπίνα απολύμανσης σε εστιατόριο στην Κωνσταντινούπολη

67
FILE PHOTO: A municipality worker wearing protective suit sanitises a coffee shop in Karaagac district against the coronavirus disease (COVID-19) near Turkey's Pazarkule border crossing with Greece's Kastanies, in Edirne, Turkey, March 10, 2020. REUTERS/Murad Sezer/File Photo

Αν και τα εστιατόρια στην Τουρκία έκλεισαν, ωστόσο το take away και το delivery φαίνεται καλά κρατεί… και οι εστιάτορες σκαρφίζονται κάθε λογής τρόπους για να «ρεφάρουν» και να κρατήσουν πελάτες.

Εστιατόριο στο Σκούταρη της ασιατικής  Κωνσταντινούπολης σκέφτηκε λοιπόν να δελεάσει πελάτες, προσφέροντας… απολύμανση και εμπιστοσύνη. Αποφάσισε να δείχνει στους πελάτες ότι όχι μόνο ο χώρος και το φαγητό δεν έχουν… ιούς, αλλά ακόμη και το προσωπικό του αποτελείται από αυστηρά εργένηδες, άρα δεν έχουν στενές επαφές για να είναι… μολυσμένοι.

Έτσι για τους πελάτες έφτιαξε μία «καμπίνα» από νάιλον, πλήρως απολυμασμένη, στην οποία όταν έρχονται για παραλαβή το προσωπικό τους απολυμαίνει με αντισηπτικά και τους δίνει μάσκες και γάντια. Στη συνέχεια, οι σερβιτόροι εναποθέτουν τις παραγγελίες τους μέσα σε αυτή την καμπίνα φορώντας επίσης μάσκες, γάντια και σκουφιά, χωρίς να έρθουν σε επαφή με τον πελάτη.

Για δε το προσωπικό ο ιδιοκτήτης του τουρκικού εστιατορίου προσφέρει… πιστοποιητικό αγνότητας. «Εφαρμόσαμε αυτή τη μέθοδο κατόπιν αιτήματος των πελατών μας. Τα πακέτα μας απολυμαίνονται με υπέρυθρες ακτίνες στους 80 βαθμούς και το προσωπικό μας είναι όλοι εργένηδες και δεν έρχονται σε επαφή με κανέναν.

Μετράμε και καταγράφουμε τη θερμοκρασία του προσωπικού μας κάθε πρωί», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αχμέτ Σαρικόλ σύμφωνα με τον οποίο το μέτρο αρέσει πολύ στους πελάτες κι έχει λάβει πάρα πολλά ‘ευχαριστώ’ για τη σπουδή που δείχνει στην υγιεινή του φαγητού τους.

———————————————————————————–

Μαρία Ζαχαράκη

https://www.ethnos.gr/