Κορονοϊός : Η απίθανη εξήγηση των Τούρκων γιατί δεν κολλάνε εύκολα

1852

Η τουρκική… γλώσσα κατά του κορονοϊού

Ως λαός δεν είναι φωνακλάδες, άρα βγαίνουν λιγότερα σταγονίδια από το στόμα κι έτσι δεν μεταδίδεται ο ιός, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεταδοτικών Ασθενειών

Μετά το τουρκικό DNA που φέρεται να έχει ανοσία στον κορονοϊό,τώρα και η γλώσσα της Τουρκίας φαίνεται να είναι… αντι-κορονοϊκή και να προστατεύει τους ανθρώπους που τη μιλούν.

Τουλάχιστον έτσι διατείνεται ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεταδοτικών Ασθενειών, ο δρ. Μεχμέτ Τζεϊχάν, ο οποίος υποστηρίζει ότι η ομιλία των Τούρκων δεν έχει ένταση και ως λαός δεν είναι φωνακλάδες, άρα βγαίνουν λιγότερα σταγονίδια από το στόμα κι έτσι δεν μεταδίδεται ο ιός.

«Όταν μιλάμε με φωνή χαμηλή εξάγονται λιγότερα σταγονίδια από το στόμα, ενώ όταν φωνάζουμε και μιλάμε δυνατά εξάγονται πολύ περισσότερα σταγονίδια», υποστήριξε.

Ο Τούρκος επιστήμονας επισήμανε ότι ο ιός μεταδίδεται μέσω σταγονιδίων και εξαπλώνεται πολύ περισσότερο όταν μιλάμε. Αλλά όσοι μιλούν την τουρκική γλώσσα μεταδίδουν τον ιό λιγότερο από άλλες γλώσσες.

«Όταν τα γράμματα Τ και Σ τοποθετούνται το ένα δίπλα στο άλλο ή το Τ με το Χ, όπως και στα ρωσικά, καταλαμβάνουν μικρό χώρο και έτσι βγαίνουν πολλά σταγονίδια λέγοντας μαζί αυτά τα γράμματα. Εμείς μιλάμε περισσότερο με το θώρακά μας. Τα τουρκικά άλλωστε δεν έχουν ένταση. Γενικότερα, τα τουρκικά δεν είναι όπως τα ιταλικά, τα ισπανικά ή σαν άλλες γλώσσες που μιλιούνται με ένταση», δήλωσε.

Η νέα… θεωρία του Τούρκου επιστήμονα οδήγησε σε αμέτρητα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Τουρκία, προκαλώντας άλλοτε θυμηδία κι άλλοτε θαυμασμό και… υπερηφάνεια!

————————————————————————–

Μαρία Ζαχαράκη

https://www.ethnos.gr/kosmos/