Μαγεύτηκε η UNESCO από τον πνευματικό πλούτο της Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως Πόντου (φωτο)

377

Μαγεμένες και φανερά εντυπωσιασμένες έφυγαν δύο εκπρόσωποι της UNESCO κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Αργυρούπολης. Η Μαρία-Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου Τζιτζικώστα, Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO, και η Magdalena Tovornik, εκπρόσωπος του CIOFF* στην UNESCO πήγαν στη Νάουσα προκειμένου να συμμετάσχουν ως κύριες ομιλήτριες στην επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό των «70 ετών UNESCO- 45 ετών CIOFF®, 45 χρόνια συνεργασίας και ανάπτυξης» και με την ευκαιρία αυτή εξερεύνησαν τον πνευματικό πλούτο των Ποντίων.

Στην Βιβλιοθήκη της Αργυρούπολης τις υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας Φώτης Φανιάδης και η Βασιλική Καραγιαννοπούλου προκειμένου να τις ξεναγήσουν στον χώρο. Οι δύο επισκέπτριες συγκλονίστηκαν από την ιστορία των βιβλίων και παρακολούθησαν την παρουσίαση με αμείωτο ενδιαφέρον.

«Όταν βρεθώ μπροστά στον Άγιο Πέτρο, θα του ζητήσω μια δεύτερη ζωή, για να μάθω ελληνικά και έτσι να μπορώ να διαβάσω αυτά τα βιβλία» δήλωσε η Μ. Tovornik και μετέφερε στο pontos-news.gr ο Φ. Φανιάδης

Ο Φ. Φανιάδης ενημέρωσε τις εκπροσώπους της UNESCO για την προσπάθεια δημιουργίας του μουσείου της Εθνικής Βιβλιοθήκης και έλαβε από τις επισκέπτριες μήνυμα συμπαράστασης, όπως είπε.

Κατά την λήξη της επίσκεψης, τους δόθηκαν αναμνηστικά και το ακριβές αντίγραφο ενός βιβλίου από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Αργυρούπολης.

*Η CIOFF είναι οργάνωση που ιδρύθηκε το 1970 και αποστολή της έχει τη διατήρηση, την προώθηση και τη διάχυση της παράδοσης.

http://www.pontos-news.gr