Ξενάγηση στο ΤΑΡΛΑΜΠΑΣΗ

  594

  ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ, ΝΑ ΖΩΝΤΑΝΕΨΟΥΜΕ ΜΝΗΜΕΣ, ΟΝΕΙΡΑ,ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ,ΚΑΛΝΤΕΡΙΜΙΑ ΜΕ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΚΑΝΕΛΛΑΣ!
  ΑΘΩΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΡΩΜΙΩΝ, ΤΟΥΡΚΩΝ, ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, ΠΟΥ ΕΜΟΙΑΖΕ ΜΕ ΠΥΡΓΟ ΒΑΒΕΛ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ(ΑΝΟΜΕΙΟΓΕΝΕΣ ΣΥΝΟΛΟ) ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΩΝ, ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΑΡΜΟΝΙΚΑ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΝ ΗΘΗ, ΕΘΙΜΑ, ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ, ΑΠΛΟΙΚΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ!
  ΠΑΜΕ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΡΩΜΙΟ-ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΕΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΟΜΑΤΟΥΣ ΜΕ ΣΠΙΤΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΧΤΟΝΙΚΗΣ, ΚΑΙ ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΟΥΣ Μ ΟΛΑΝΘΙΣΤΕΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΕΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΜΕ ΛΕΒΑΝΤΑ, ΜΥΡΩΔΑΤΟ ΓΙΑΣΕΜΙ, ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΝΤΥΜΕΝΑ ΜΕ ΑΡΧΟΝΤΙΚΗ ΔΑΝΤΕΛΑ ,ΛΑΧΤΑΡΑ ΓΙΑ ΜΠΟΕΜΙΚΗ ΖΩΗ,ΦΙΝΕΤΣΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ!
  ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΕΣΠΟΖΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΝΑΩΝ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ! ΞΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΟΙ Α’ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΩ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΝΑ ΨΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΟΥ ΣΩΘΗΚΕ ΕΚ ΘΑΥΜΑΤΟΣ! ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΟ ΤΑΡΛΑΜΠΑΣΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΕΟΤΟΚΑ?
  ΣΕΡΓΙΑΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΕΤΕ !
  ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΡΑ, ΤΟ ΓΕΛΙΟ, ΤΗΝ ΑΝΕΜΕΛΙΑ, ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΧΑΛΑΔΕΣ, ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ,ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΜΑΤΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ (ΜΑΝΟΥΝΤΖΗΣ,ΓΙΑΟΥΡΤΑΣ, ΣΑΛΕΠΤΖΗΣ,ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ)
  ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Τ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΖΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΤΣΑΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΕΓΓΕΡΕΣ, ΧΑΘΗΚΕ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΑΥΤΗ Η ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΙΜΑΤΗΡΗ “ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ”!…….
  ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΑ ΚΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΝΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΡΛΑΜΠΑΣΙ!! ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ!!!  ΕΤΟΙΜΟΙ? ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ!!!

  ΞΕΚΙΝΆΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟ:1 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΩΝ ΦΙΛΟ ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΓΟΥΡΤΣΗ

  Yanni Gigourtsis
  Ender Pınarbaşı
  ———————————————————————————