Οι Αρμένιοι διεκδικούν εδάφη τους από την Τουρκία

846

Τη διπλωματία επιλέγει η αρμενική διασπορά για να υπενθυμίσει στην Τουρκία ότι ακόμα κι αν έχουν περάσει 100 χρόνια από την επέτειο της Αρμενικής Γενοκτονίας, κανείς δεν έχει και δεν μπορεί να ξεχάσει. Ούτε το αίμα που χύθηκε, ούτε τις οικογένειες που καταστράφηκαν, ούτε τις «νόμιμες» κλοπές γης και περιουσιών.

Γι’ αυτό και φέτος, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, οι Αρμένιοι ετοιμάζονται να διεκδικήσουν ένα τμήμα του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, το νυν πρωθυπουργικό μέγαρο Τσάνκαγια, εκτάσεις στα Άδανα, το αεροδρόμιο στο Ντιγιάρμπακιρ αλλά και ολόκληρη τη βάση του Ιντσιρλίκ.

Όπως σημειώνει σε δημοσίευμα της και η Καθημερινή, η αρμενική διασπορά ετοιμάζει δικογραφία και είναι έτοιμη να προσφύγει στην τουρκική δικαιοσύνη. Μάλιστα σε περίπτωση που εισπράξει άρνηση να εξεταστεί η υπόθεσή της, η αρμενική διασπορά είναι αποφασισμένη να προσφύγει στο Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ). Οι Αρμένιοι, προσθέτει η εφημερίδα, παραδειγματίζονται από παρόμοιες προσφυγές της Κύπρου κατά της Τουρκίας στο ΕΔΑΔ.

http://www.pontos-news.gr