Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν στο Φανάρι

662

Το Φανάρι επισκέφτηκε το απόγευμα της Κυριακής 23 Νοεμβρίου ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν μαζί με τη σύζυγό του Ζιλ Η επίσκεψη ήταν ενταγμένη στο επίσημο πρόγαμμα του αμερικανού Αντιπροέδρου, ο οποίος επισκέπτεται αυτές τις ημέρες την Τουρκία και εχτές στην Άγκυρα είχα μακρά συζήτηση με τον κύριο Ερντογάν.

 

 

Τον κ Μπάιντε υποδέχτηκε ο Πατριάρχης κ Βαρθολομαίος Παρόντες ήταν, οι συνοδοί του κ. Μπάιντεν, λίγοι κληρικοί του Πατριαρχείου και επιλεγμένοι δημοσιογράφοι.. Οι κύριοι Μπάιντεν και Βαρθλομαίος είχαν και κατ΄ιδίαν συνάντηση στο γραφείο το πρώτου.

 

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης συνόδευσε τον Αμερικανό επίσημο, όπου άναψε ένα κεράκι στο ναό του Αγιου Γεωργίου, πριν αποχωρήσει από το Πατριαρχείο.

Κατά την άφιξή του ο κ. Μπάιντεν είχε πει στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στο Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ότι ” Αυτός ο άνθρωπος κάνει αυτά που λέει” Στο παρελθόν ο κ. Μπάιντεν ειχε αναφερθεί στο πόοσο τον είχε εντυπωσιασει ο χαρακτηρας του κ.Βαρθολομαίου και είχει πει ότι του θύμιζε τον Νέλσον Μαντέλα

Γιάννης Γιγουρτσής