Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Κωνσταντινούπολης

88
An injured woman is carried to an ambulance from a nightclub where a gun attack took place during a New Year party in Istanbul, Turkey, January 1, 2017. Murat Ergin/Ihlas News Agency via REUTERS
Ανακαλύψτε: « H Νέα Αυθεντική Συλλογή Κοσμημάτων από την Κωνσταντινούπολη »

Την ευθύνη για το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στο νυχτερινό κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη την Πρωτοχρονιά ανέλαβε παρακλάδι του ISIS. Σύμφωνα με το rt η τρομοκρατική οργάνωση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ο τρομοκράτης «είναι μαχητής του ISIS». Την ανάληψη της ευθύνης επιβεβαίωσαν το πρακτορείο Reuters, καθώς και ο Guardian.

Στην ανακοίνωση της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS αναφέρεται ότι αιτία της επίθεσης ήταν το γεγονός ότι εορταζόταν η Πρωτοχρονιά, κάτι που θεωρείται «αποστασία» από το ισλαμικό δόγμα. «Συνεχίζοντας τις ευλογημένες επιχειρήσεις που διοργανώνει το Ισλαμικό Κράτος κατά της προστάτιδας του σταυρού, Τουρκίας, ένας ηρωικός στρατιώτης του χαλιφάτου χτύπησε ένα από τα πιο διάσημα νυχτερινά κέντρα όπου γιορτάζουν οι χριστιανοί», αναφέρει η ανακοίνωση.

24 ξένοι υπήκοοι και 11 οι Τούρκοι πολίτες είναι ο απολογισμός από την ταυτοποίηση όσων έχασαν τη ζωή τους κατά την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο Reina της Κωνσταντινούπολης.

Οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει 35 από τα συνολικά 39 θύματα ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, οι προσπαθούν να ταυτοποιήσουν και τα υπόλοιπα τέσσερα, τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη.

Οι άνδρες που έχασαν τη ζωή τους κατά την επίθεση ανέρχονται σε 25 και οι γυναίκες σε 14.

Μεταξύ των θυμάτων, σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται υπήκοοι Ιορδανίας, Τυνησίας, Σαουδικής Αραβίας, Λιβύης, Μαρόκου, Λιβύης, Ισραήλ, Ινδίας, Βελγίου. Βάσει άλλων πληροφοριών στα θύματα συγκαταλέγονται και υπήκοοι Καναδά, Συρίας και Ιράκ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί Έλληνες υπήκοοι ούτε ομογενείς ανάμεσα στους νεκρούς της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη.

Ασύλληπτος ο δράστης

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα, το ανθρωποκυνηγητό στην Τουρκία για τον εντοπισμό και σύλληψη του ενόπλου που επιτέθηκε στο κλαμπ λίγο μετά την έλευση του 2017.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Μιλλιέτ, ο δράστης χρησιμοποίησε τέσσερις γεμιστήρες των 30 σφαιρών, ενώ πυροβολούσε ακόμη και εκείνους που είχαν ήδη πέσει στο πάτωμα! Μετά το μακελειό πρόλαβε και καθάρισε το όπλο του, το οποίο και άφησε στο μαγαζί και στη συνέχεια διέφυγε με ταξί.