Παραιτήθηκε ο δήμαρχος της Αγκυρας, Μελίχ Γκιοκτσέκ

50
Ανακαλύψτε: « H Νέα Αυθεντική Συλλογή Κοσμημάτων από την Κωνσταντινούπολη »

Έπειτα από 23 χρόνια θητείας στον δημαρχιακό θώκο της τουρκικής πρωτεύουσας, ο Μελίχ Γκιοκτσέκ υπέβαλε την παραίτηση του, λέγοντας ότι το έκανε, έπειτα από «εντολή» του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επιδιώκει να ανανεώσει τα πρόσωπα στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος, έχοντας στραμμένο το βλέμμα του στις εκλογές του 2019.

«Αποχωρώ από την θέση του δημάρχου έπειτα από εντολή του ηγέτη μας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», επισήμανε ο Γκιοκτσέκ, 68 ετών, κατά τη διάρκεια ομιλίας του που αναμετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα. Ο ίδιος είχε γνωστοποιήσει την περασμένη Δευτέρα την πρόθεσή του να παραιτηθεί.

«Συμμορφώθηκα με την εντολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όχι επειδή δεν πιστεύω ότι θα είχα επιτυχία, ούτε διότι πιστεύω ότι έχω κουραστεί (…) μονάχα επειδή πιστεύω ότι ο (Ερντογάν) μπορεί να καταστήσει την χώρα μας ηγέτιδα δύναμη», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο Γκιοκτσέκ, ο οποίος εξελέγη με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), επέμεινε στο γεγονός ότι έδρασε με γνώμονα το συμφέρον της Τουρκίας. Ο διάδοχός του δεν έχει προς το παρόν ανακοινωθεί.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιδιώκει να ανανεώσει τα πρόσωπα στους κόλπους του AKP πριν από το 2019, μια αποφασιστικής σημασίας χρονιά για τη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού της χώρας, καθώς έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν δημοτικές εκλογές τον Μάρτιο, και κατόπιν βουλευτικές και προεδρικές εκλογές το Νοέμβριο.

Ο Μελίχ Γκιοκτσέκ είναι ευρέως γνωστός για τις υπερβολικές δηλώσεις του στο Twitter, όπου τον ακολουθούν 4 εκατομμύρια χρήστες.

Ενδεικτικά, είχε υποστηρίζει ότι ξένες δυνάμεις έχουν ενδεχομένως αποκτήσει πρόσβαση σε καινοτόμες τεχνολογίες, προκειμένου να προκαλέσουν εσκεμμένα σεισμικές δονήσεις με στόχο να πλήξουν την τουρκική οικονομία.

————————————————————————

 

 ΑΠΕ