Περί της λεγόμενης επιστολής στήριξης του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Ερντογάν

2517

Σε όσους από άγνοια, ασχετοσύνη ή σκοπιμότητα αναπαράγουν την είδηση των τελευταίων ημερών περί της λεγόμενης επιστολής στήριξης του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Πρόεδρο της Τουρκίας κ. Ερντογάν(για την επιχείρηση στο Αφρίν) , θα πρότεινα να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στην χρήση της πληροφορίας, την διαχείρισή της και τις εκτιμήσεις που διατυπώνουν για αυτήν.

Τόσο η αρχική και μοναδική τουρκική πηγή (μία εφημερίδα με επιβαρυμένο παρελθόν στον τρόπο που παρουσιάζει τα θεματα του Πατριαρχείου και της Ρωμιοσύνης ) όσο και πολλοί από αυτούς που φρόντισαν να αναπαραγάγουν την περίεργα διοχετευμένη και παρουσιασμένη αυτή είδηση στην Ελλάδα, φαίνεται να εξυπηρετούν άδηλα πλην αναγνωρίσιμα συμφέροντα τρίτων, εις βάρος του Πατριαρχείου.

Η αλήθεια επίσης είναι πως οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για το Πατριαρχείο και τον Πατριάρχη μας δεν βρίσκονται , όπως ίσως υποθέτει κανείς κοντά του, στην έδρα του, αλλά πολύ πιο κοντά σε εμάς και δεν είναι οι προφανείς αντίπαλοι, αλλά εκείνοι που θα ανέμενε κανείς να τον στήρίζουν, αλλά τον περιβάλλουν ως λύκοι με δορά προβατου

Ας αφήσουμε λοιπόν το Πατριαρχείο και τον Πατριάρχη μας να συνεχίσει να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από τον καθένα. Να διαφυλάττει την εκκλησία και να προστατεύει την ορθοδοξία, κρατώντας ακμαίο και με κύρος έναν αρχαίο θεσμό που έχει να προσφέρει πολλά στον σημερινό άνθρωπο και τον σύγχρονο κόσμο.

Γιάννης Γιγουρτσής