Πλημμύρισε στα γαλανόλευκα η Μελβούρνη!

525

Πανηγυρικό κλίμα επικράτησε στη μεγαλειώδη παρέλαση που έγινε την Κυριακή στη Μελβούρνη για την 25η Μαρτίου! Πλημμύρισε στα γαλανόλευκα η πόλη της Αυστραλίας καθώς χιλιάδες μαθήτριες και μαθητές ελληνικών σχολείων, στην πλειονότητά τους πλέον τρίτης γενιάς ελληνόπουλα, έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα στις εκδηλώσεις.

Ο ενθουσιασμός ήταν πραγματικά πολύ μεγάλος, με τα παιδιά να αποθεώνονται από τις χιλιάδες των ομογενών που παρακολούθησαν την παρέλαση στους χώρους του μνημείου Shrine of Remembrance, με φόντο τα πάρκα και τους ουρανοξύστες της Μελβούρνης.

Αξίζει να επισημανθεί, ότι το συγκεκριμένο μνημείο, έχει ελληνική αρχιτεκτονική δομή και θεωρείται «ιερό» για τους Αυστραλούς. Μάλιστα, η ελληνική είναι η μόνη μεταναστευτική κοινότητα που παίρνει άδεια για παρέλαση.

Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο πρωθυπουργός της Πολιτείας Βικτόριας, Ντάνιελ Άντριους, εκπρόσωπος της πολιτειακής αντιπολίτευσης καθώς και βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων της Αυστραλίας κ.ά.

Ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία Χαράλαμπος Δαφαράνος διάβασε μηνύματα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.
Μετά την παρέλαση έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων ενώ είχε προηγηθεί δοξολογία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ευσταθίου.

http://www.pontos-news.gr/