Σαμαράς & Νταβούτογλου υπέρ της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών

410

Μιλώντας απόψε στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδος-Τουρκίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη για σφυρηλάτηση των σχέσεων καλής γειτονίας ενώ ο Τούρκος ομόλογός του κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να επιλύσουν το Κυπριακό και να εκμεταλλευθούν από κοινού τον ενεργειακό πλούτο.

 Την ανάγκη «περαιτέρω σφυρηλάτησης των σχέσεων καλής γειτονίας και εμπιστοσύνης Ελλάδας-Τουρκίας, προκειμένου να προχωρήσει και άλλο και η οικονομική συνεργασία των δύο χωρών», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώνας απόψε στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδος-Τουρκίας.

Για την ευώδωση του στόχου αυτού οι δύο κυβερνήσεις θα συνεχίσουν να εργάζονται σταθερά, πρόσθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Επισήμανε ότι οι επιχειρηματικές κοινότητες των δύο χωρών έχουν αποδείξει ότι η αξία της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας υπερβαίνει τις αρνητικές συγκυρίες.

Από την πλευρά του ο κ. Νταβούτογλου συνέδεσε την κοινή εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου με την επίλυση του Κυπριακού λέγοντας, «ελάτε να επιλύσουμε το Κυπριακό και να εκμεταλλευτούμε από κοινού τον ενεργειακό πλούτο, συνδέοντας τις ενδεχόμενες ενεργειακές πηγές με την Ελλάδα μέσω Τουρκίας».

Αναφερόμενος στις σχέσεις καλής γειτονίας, ο Τούρκος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «είχαμε πολλές ευκαιρίες να διαπιστώσουμε ότι σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ο γείτονας μας ήταν ο πρώτος που συνέδραμε».

«Έχει σημασία να στηρίξουμε κοινά μεγαλεπήβολα σχέδια, όπως ο ΤΑΡ που είναι συνέχεια του ΤΑΝΑΠ. Αυτά μετά τις πρόσφατες εξελίξεις με τον South Stream αποκτούν μία πρόσθετη οικονομική και γεωπολιτική διάσταση», ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/270804/samaras-davoutoglou-uper-tis-oikonomikis-sunergasias-ton-duo-horon/#ixzz3L7XR7lUa
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook