Σοβαρά προβλήματα στην Τουρκία λόγω του χιονιά

208

Το οδικό δίκτυο της Τουρκίας, οι ακτοπλοϊκές και οι αεροπορικές μεταφορές,αλλά και οι συχνές το τελευταίο διάστημα πολύωρες διακοπές νερού και ρεύματος έχουν σχεδόν παραλύσει όλη τη χώρα.

Περισσότερα από 1000 χωριά παραμένουν αποκλεισμένα. Σε 36 πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Κωνσταντινούπολη, έκλεισαν προληπτικά σχολεία.

Σήμερα έχουν ακυρωθεί περισσότερες από 350 πτήσεις, από τα αεροδρόμια Ατατούρκ και Σαμπιχά Γκιοκτσέν της Κωνσταντινούπολης, ενώ τις τελευταίες τέσσερις μέρες έχουν ακυρωθεί περισσότερες από 950 πτήσεις συνολικά.

Οι διελεύσεις από τον Βόσπορο διακόπηκαν και στις δύο κατευθύνσεις, ένω έχουν ακυρωθεί και όλα τα δρομολόγια της ακτοπλοΐας στον Βόσπορο. Επίσης ακυρώθηκαν τα περισσότερα δρομολόγια των καταμαράν στη θάλασσα του Μαρμαρά.

Το ύψος του χιονιού στην Κωνσταντινούπολη σε ορισμένες συνοικίες στα δυτικά προάστια της πόλης έχει ξεπεράσει το 1,20μ. , στο κέντρο της πόλης τους 25 πόντους και στα ασιατικά προάστια τους 15 πόντους. Οι Αρχές με τεράστιες προσπάθειες κρατούν ανοιχτές τις κεντρικές αρτηρίες.

Φωτογραφία του Hasan Kahyaoglu.

Η μετεωρολογική υπήρεσία προειδοποιεί για επιδείνωση του καιρού από το μεσημέρι.

Φωτογραφία της Chrysa Arabatzi.