Στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων Χριστιανικές Εκκλησίες Κοπτών στην Αίγυπτο

103
Ανακαλύψτε: « H Νέα Αυθεντική Συλλογή Κοσμημάτων από την Κωνσταντινούπολη »

Πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες Χριστιανών Κοπτών στην Αίγυπτο σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (09.04.2017).

Συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αίγυπτο. Μετά την έκρηξη σε κοπτική εκκλησία της πόλης Τάντα, 120 χλμ. βόρεια του Καΐρου, στο Δέλτα του Νείλου, ακόμη μία εκκλησία στην Αλεξάνδρεια έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης.

Φωτογραφία Reuters

Στην Τάντα οι νεκροί έφτασαν ήδη τους 30. Η βόμβα ήταν τοποθετημένη μέσα στον ναό, ενώ σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ ενεργοποιήθηκε από βομβιστική αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, επρόκειτο για άνδρα 30 – 35 ετών, που φορούσε καφέ σακάκι και γραβάτα, καθώς και μαύρα παπούτσια και μόλις πέρασε την πόρτα ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό που έφερε πάνω του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται η «Αλ Αχράμ», η δεύτερη έκρηξη φαίνεται να έχει σημειωθεί κοντά στον Κοπτικό Καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου, στην περιοχή Μανσέια.

Ο ναός αυτός βρίσκεται σε μικρή σχετικά απόσταση από το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Η κατάσταση είναι συγκεχυμένη για την πιθανή ύπαρξη θυμάτων.

Η αστυνομία φέρεται να έχει προβεί σε συλλήψεις.

Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου χαρακτήρισε τις επιθέσεις ως τρομοκρατικές.

Λίγες ώρες αργότερα έγινε έκρηξη σε πόρτα εκκλησίας στην Αλεξάνδρεια.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι σε προπονητικό κέντρο της αστυνομίας στην πόλη Τάντα έγινε ακόμη μία έκρηξη, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας αστυνομικός.

Ωστόσο άλλα ΜΜΕ διαψεύδουν την είδηση.

—————————————————–

ΑΠΕ-ΜΠΕ