Συγκινημένος ο Κρητικός δότης για τη σωτηρία του παιδιού από την Τουρκία

505

Συγκινημένος ο Ανδρέας από την Κρήτη που έγινε δότης μυελού των οστών σε ένα παιδάκι από τα Άδανα.  

“Χείρα φιλίας από την Κρήτη στα Άδανα”.

“Οι ωραίοι άνθρωποι από τις δύο όχθες” 

«Ήταν ξαφνικό, δεν το γνώριζα, με άγγιξε πολύ, ήταν πολύ συγκινητικό. Και ειδικά όταν άκουσα ότι έγινε αναφορά στο μικρό παιδί από την Τουρκία, η συγκίνησή μου ήταν διπλή».

Ο 40χρονος Ανδρέας έχει προγραμματιστεί να δώσει μυελό των οστών μέσω του περιφερικού αίματος στις 22 Απριλίου σε μεγάλο νοσοκομείο της Κρήτης εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, ο 40χρονος, που ήταν εγγεγραμμένος στη λίστα εθελοντών δοτών μυελού των οστών του “Οράματος Ελπίδα” εδώ και 5 χρόνια, είπε ότι μόλις τον περασμένο Οκτώβριο το “Όραμα Ελπίδας” τον ενημέρωσε ότι είναι συμβατός δότης μυελού των οστών.

«Δεν υπήρξε δεύτερη σκέψη, δεν ρώτησα ούτε καν για ποιον πρόκειται στην αρχή. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που μου δίνεται η ευκαιρία να προσφέρω με αυτό τον τρόπο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, όπως λέει, έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και ενημερώθηκε ότι βρέθηκε ο συμβατός λήπτης. «Πρόσφατα έμαθα κι εγώ ότι το παιδάκι αυτό είναι από την Τουρκία.

Και ιδίως όταν έμαθα την ηλικία του, ότι είναι 3,5 ετών, πήγε το μυαλό μου στον μικρό μου γιο που είναι επίσης 3 ετών, οπότε καταλαβαίνετε αυτό άγγιξε μια ευαίσθητη χορδή.

Μπροστά στο να χαρίσεις ζωή ειδικά σε ένα μικρό παιδί, δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο και κανένας κορονοϊός».

«Ο κορωνοϊός κάνει τη δουλειά του κι εμείς τη δική μας. Η ζωή συνεχίζεται και όσο μπορούμε εμείς να βάλουμε αυτό το μικρό λιθαράκι για να νικήσει η ζωή, είναι σημαντικό. Η προσωπική χαρά είναι τεράστια για αυτόν που το κάνει. Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα που θα πρέπει να λύνουμε.

Ο κορωνοϊός είναι κάτι που θα μάθουμε να ζούμε με αυτό και θα περάσει κάποια στιγμή» αναφέρει και καταλήγει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Εμένα οι πρόγονοί μου ήταν από τη Σμύρνη και την Μάκρη, είναι Μικρασιάτες, για αυτό συγκινήθηκα περισσότερο που το παιδί αυτό είναι από την Τουρκία». 

Η πρόεδρος του συλλόγου “Φίλων παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ” Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη χαιρετίζει τη δύναμη και την αποφασιστικότητα των δοτών της τράπεζας μυελού των οστών “Όραμα Ελπίδας” τονίζοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Η ελπίδα παραμένει ζωντανή ακόμα και μέσα στο πιο βαθύ σκοτάδι. Αυτό αποδεικνύουν οι εθελοντές δότες μυελού των οστών που βρέθηκαν συμβατοί και μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες, χωρίς δισταγμό, έγιναν οι ίδιοι η ελπίδα για έναν συνάνθρωπό μας. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την προσφορά και την αυτοθυσία τους αλλά πέρα και πάνω από όλα τους ευχαριστώ για το σπουδαίο μήνυμα ανθρωπιάς, προσφοράς και αλληλεγγύης που στέλνουν την ώρα που η κοινωνία μας το έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω θερμά την Πολιτεία για την στήριξή της και ειδικά τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα που υπογράμμισε τη σημασία αυτής της προσφοράς των εθελοντών δοτών μας. Ο κ. Τσιόδρας είναι μια ηρωική μορφή για τη χώρα μας και σε αυτόν οφείλουμε το γεγονός πως η σημερινή κατάσταση της Ελλάδας μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της».

«Μέσα σε αυτή την κρίση να μην χαθεί η ανθρωπιά»

Από την πλευρά του ο Στέλιος Γραφάκος, επιστημονικός διευθυντής τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών του συλλόγου “Όραμα Ελπίδας”, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό που μέσα σε αυτή την μεγάλη κρίση που περνάμε δεν έχει χαθεί η ανθρωπιά και άνθρωποι εθελοντές δότες που είναι γραμμένοι στο “Όραμα Ελπίδας” θέλουν να βοηθήσουν συνανθρώπους τους σε οποιοδήποτε μέρος της γης.