Τουρκία: Καρπούζια σε μέγεθος φασολιού και με γεύση αγγουριού

183

Η σπουδή μιας εταιρίας παραγωγής αγροτικών προϊόντων στην Τουρκία να προσφέρει καινοτόμα φρούτα και λαχανικά οδήγησε στη δημιουργία και πώληση καρπουζιών σε μέγεθος… φασολιού, κατάλληλων για σαλάτες και τζατζίκι.

Τα «μωρά καρπούζια», όπως τα διαφημίζει η εταιρία με έδρα την Αττάλεια, στα νότια της γειτονικής χώρας, έχουν βάρος μόλις πέντε γραμμαρίων το καθένα.

«Τα μωρά καρπούζια μοιάζουν με καρπούζια αλλά έχουν γεύση αγγουριού», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Μπουράκ Ακμπουλούτ, υπεύθυνος μάρκετινγκ της εταιρίας Εριούστ Ταρέμ, που καλλιεργεί τέτοια… ιδιαίτερα προϊόντα σε θερμοκήπια στην Αττάλεια και στη γειτονική επαρχία Μπουρντούρ.

Ο κ. Ακμπουλούτ πρόσθεσε ότι μετά έναν χρόνο πιλοτικής καλλιέργειας των… φασολοκαρπουζιών, άρχισε η πώλησή τους ηλεκτρονικά. Η τιμή ενός πακέτου των 20-30 καρπών (100-150) γραμμάρια ανέρχεται περί τα δύο ευρώ.

Καρπούζια σαν φασόλια με γεύση... αγγουριού!

Επειδή είναι εύκολο να καταναλωθούν είναι ήδη πολύ δημοφιλή μεταξύ των καταναλωτών, είπε ο κ. Ακμπουλούτ: «Μπορείς να τα τρως σαν πασατέμπο, το ένα μετά το άλλο. Έχοντας γεύση σαν του αγγουριού, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε σαλάτες ή σε ορεκτικά με βάση το γιαούρτι», επεσήμανε.

Καρπούζια σε μέγεθος φασολιού και με γεύση αγγουριού

————————————————————————–

Πηγή-Φωτ: Hurriyet Daily News