Τουρκία: Ξεπέρασαν τα 5.000 τα κρούσματα σε μια μέρα-Βροχή» τα πρόστιμα

67

Σύμφωνα με τα στοιχεία του τουρκικού υπουργείου Υγείας, τους 1.101 έφτασαν οι νεκροί από κορονοϊό και στις 52.167 τα κρούσματα.

Η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να εφαρμόσει 48ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας σε 30 επαρχίες της χώρας για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού και βρήκε απροετοίμαστους τους πολίτες, που βγήκαν μαζικά να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το διάστημα της καραντίνας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τεράστιο κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους των μεγαλουπόλεων, στα μαγαζιά κι ως εκ τούτου τα νεύρα ήταν τεταμένα και δεν έλειψαν και τα επεισόδια ανάμεσα σε αγανακτισμένους πολίτες.

Η απαγόρευση ισχύει από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής μέχρι και τα μεσάνυχτα της 12ης Απριλίου (Κυριακή) για την Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα, τη Σμύρνη και άλλες 27 μεγάλες πόλεις και νομούς της Τουρκίας.

Εντονη η παρουσία της αστυνομίας στις 31 πόλεις της Τουρκίας που επιβλήθηκε η 48ωρη καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας .

Χωρίς να δοθεί καμία περίοδος χάριτος, τα πρόστιμα έπεσαν «βροχή» κατά την πρώτη ημέρα της απαγόρευσης στους απείθαρχους, με την αστυνομία να έχει κόψει τουλάχιστον 2.800 πρόστιμα για παραβίαση του lockdown.

Και τα πρόστιμα ιδιαίτερα τσουχτερά. Όσοι παραβίασαν το μέτρο πλήρωσαν έως και 500 ευρώ πρόστιμο!

Η απαγόρευση κυκλοφορίας για 48 ώρες πρέπει να εφαρμοστεί συνολικά από 63 εκατομμύρια πολίτες στις 31 επαρχίες που έχει επιβληθεί ως μέτρο προφύλαξης κατά του κορονοϊού.

—————————————————————————————

 

Μαρία Ζαχαράκη

https://www.ethnos.gr/kosmos/