Το Twitter διέγραψε 7.500 λογαριασμούς του AKP για… στρατευμένες ειδήσεις

17

Το Twitter, στην ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι έκλεισε αυτούς τους λογαριασμούς με την αιτιολογία ότι παραβίασε την πολιτική του περί παραποίησης πληροφοριών.

«Το κυβερνών Κόμμα (ΑΚΡ) διεξήγαγε συντονισμένη μη αυθεντική δραστηριότητα, η οποία στόχευε στην κοινή γνώμη της Τουρκίας», δήλωσε το Twitter, που καταδεικνύει ως υπεύθυνη τη νεολαία του κυβερνώντος κόμματος. Οι λογαριασμοί αυτοί ήταν γνωστοί στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως ΑΚΡ Troll.

Όπως αναφέρει το Twitter, «στην ανάλυσή μας με βάση τους τεχνικούς δείκτες και τη συμπεριφορά των λογαριασμών, διαπιστώθηκε ότι αυτοί οι ψεύτικοι λογαριασμοί χρησιμοποιήθηκαν για τη διάδοση πολιτικών συζητήσεων του ΑΚΡ, προκειμένου να διασφαλιστεί μία ισχυρή υποστήριξη στον πρόεδρο Ερντογάν.Σήμερα, αποκαλύπτουμε αυτούς τους 7.340 λογαριασμούς». Μετά την απόφαση αυτή, η Τουρκία κατατάσσεται ανάμεσα στις 3 χώρες στον κόσμο που έχουν συντονίσει «επιχειρήσεις πληροφοριών», μαζί με την Κίνα και τη Ρωσία.

Twitter: Μηχανή μαύρης προπαγάνδας

Ο υπεύθυνος Τύπου της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί του Twitter είναι ψευδείς κι όχι οι λογαριασμοί. «Πρόκειται για ιστορικό σκάνδαλο. Με αυτό το βήμα θέλουν να κατηγορήσουν την Τουρκία χωρίς καμία απόδειξη. Και αυτό είναι απαράδεκτο. Το Twitter έχει εξελιχθεί σε μία μηχανή μαύρης προπαγάνδας», ανέφερε ο υπεύθυνος τύπου της τουρκικής προεδρίας.

«Αντί να είναι ένας ιστός κοινωνικών μέσων, το Twitter προτιμάει να αμαυρώνει τους άλλους που δεν έχουν την ίδια πολιτική σκέψη», προσθέτει ο Φαχρετίν Αλτούν, υποστηρίζοντας ότι πίσω από την απόφαση του Twitter βρίσκεται το ΡΚΚ και η FETÖ, που είναι εχθροί της Τουρκίας. «Η δημοκρατία της Τουρκίας δεν θα επιστρέψει καμία χειραγώγηση, πλαστογραφία και παραπληροφόρηση», καταλήγει ο Φαχρετίν Αλτούν.

———————————————————————————————

 

Μαρία Ζαχαράκη

https://www.ethnos.gr/kosmos/