Όλη η ελληνική ιστορία και η ιστορία των Τούρκων ανά τις χιλιετίες σε 2 βίντεο

1531
Ανακαλύψτε: « H Νέα Αυθεντική Συλλογή Κοσμημάτων από την Κωνσταντινούπολη »

Από που ξεκίνησαν…. από το μακρινό παρελθόν μέχρι σήμερα.

O γνωστός σε όλο τον κόσμο για τα βίντεό του Ollie Bye δημιουργείο και προβάλει στο κανάλι του στο youtube οπτικοακουστικό υλικό που σχετίζεται με την Ιστορία.

Το κανάλι έχει δεκάδες χιλιάδες subscribers ενώ τα animation του τα παρακολουθούν εκατοντάδες χιλιάδες.

Μεταξύ των βίντεο που έχει δημιουργήσει για την εξέλιξη διάφορων πολιτισμών, αυτοκρατοριών, πολέμων, υπάρχει και ένα βίντεο που δείχνει την ιστορία του ελλαδικού χώρου, αποτυπώνοντας τους μετασχηματισμούς που πραγματοποιήθηκαν σε αυτό το σημείο του πλανήτη ανά τα χρόνια.

Εδώ να τονίσουμε βέβαια πως στο παρακάτω βίντεο υπάρχουν κάποιες λαθροχειρίες, όπως σχετικά με την βυζαντινή αυτοκρατία η οποία μεταγενέστερα ονομάστηκε έτσι.

Σε γενικές γραμμές ομως αποτυπώνει πολλές από τις ιστορικές μετατοπίσεις, μίξεις και αναμίξεις.

Η ιστορία των τουρκικών φύλων και των ριζών τους, στα βάθη της Ασίας, από το μακρινό παρελθόν μέχρι σήμερα, παρουσιάζεται πάνω στον χάρτη της Ευρασίας, σε βίντεο που αναρτήθηκε από τον χρήστη Jake Mapping στο YouTube.

Οι πρώτες αναφορές στα τουρκικά φύλα προέρχονται από λογίους της Δυναστείας των Χαν, κατά την περίοδο του 1ου και του 2ου πΧ αιώνα στην κεντρική Ασία. Μετά, για ένα διάστημα αιώνων, εξαφανίζονται από τα ιστορικά κείμενα, αν και θεωρείται πως έπαιξαν ρόλο στις εισβολές των Ούνων στην Ευρώπη και των Εφθαλιτών στην Ινδία.

Αργότερα ακολούθησε η σταδιακή πορεία προς τη Δύση, με αποτέλεσμα τη σύγκρουση με τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, σε μια σειρά πολέμων με τους Σελτζούκους, τους Οθωμανούς και άλλους τουρκικούς λαούς. Γενικότερα, στον χάρτη παρατίθεται η ιστορία κάθε τουρκικού κράτους και δυναστείας, φτάνοντας μέχρι τη σημερινή εποχή, και τα κράτη όπως η Τουρκία, το Καζακστάν, το Τουρκμενιστάν, το Κιργιστάν, το Καζακστάν, το Αζερμπαϊτζάν και το Ουζμπεκιστάν.

———————————————————
huffingtonpost-alfavita