Διεθνές κύμα συμπαράστασης για τους τούρκους ανθρακωρύχους

495

Τα συλλυπητήριά του τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε ο Πάπας Φραγκίσκος, απευθύνοντας στους πιστούς έκκληση να προσευχηθούν για τους ανθρακωρύχους.

Διεθνές κύμα συμπαράστασης στις οικογένειες των ανθρακωρύχων της Τουρκίας που έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη από κατάρρευση στοάς στη Μανίσα της Τουρκίας και για όσους παραμένουν ακόμη παγιδευμένοι.

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε ο Πάπας Φραγκίσκος, απευθύνοντας στους πιστούς έκκληση να προσευχηθούν για τους ανθρακωρύχους.

«Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, σας καλώ να προσευχηθούμε για τους ανθρακωρύχους που έχασαν τη ζωή τους στο ορυχείο χθες στο Σόμα, στην Τουρκία, και για εκείνους που εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι στις σήραγγες. Είθε ο Κύριος να δεχθεί τους νεκρούς στον Οίκο του και να παρηγορήσει τις οικογένειές τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάπας στο μήνυμά του στο ραδιόφωνο του Βατικάνου.



Το αστέρι της ποπ Ριάννα έδειξε επίσης την αλληλεγγύη της, στα θύματα του ορυχείο αλλάζοντας το φόντο του προσωπικού λογαριασμού της στο Twitter και αναρτώντας το όνομα της περιοχής Σόμα που έγινε το δυστύχημα.

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ προσέφερε τη βοήθεια της Γαλλίας στην Τουρκία μετά το δυστύχημα. Bοήθεια στην Τουρκία για τη διάσωση των ανθρακωρύχων προσέφερε και το Ισραήλ.

Ειλικρινή συλλυπητήρια προς την κυβέρνηση και τον λαό της Τουρκίας για το τραγικό συμβάν στη Σόμα της δυτικής Τουρκίας, εξέφρασαν ο Πρόεδρος της ΚυπριακήςΔημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και η κυπριακή κυβέρνηση. Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του τουρκικού Κοινοβουλίου.

skai