Εκρηξη στην Σμύρνη: 4 οι νεκροί – Τουλάχιστον δέκα τραυματίες [ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ]

183

Η τουρκική αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε δύο υπόπτους ως δράστες επίθεσης και καταζητεί έναν τρίτο έπειτα από την έκρηξη παγιδευμένου οχήματος που σημειώθηκε σήμερα έξω από δικαστήριο στη Σμύρνη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν άλλοι δύο και να τραυματισθούν τουλάχιστον 10 άνθρωποι, έγινε γνωστό από κρατικά μέσα ενημέρωσης και τοπικούς αξιωματούχους.

Η έκρηξη οφείλεται σε παγιδευμένο όχημα, δήλωσε στο CNN Turk ο γενικός γραμματέας του δήμου των κατοίκων της Σμύρνης Μπουγκρά Γκιοκτσέ.

Πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας δήλωσε στο Reuters πως μετά την έκρηξη η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε δύο ύποπτους ως δράστες της επίθεσης ενώ το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε πως οι αστυνομικοί διεξάγουν έρευνες για έναν τρίτο.

Νοσοκομειακές πηγές έκαναν γνωστό πως δέκα άνθρωποι νοσηλεύονται τραυματισμένοι.

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην είσοδο των δικαστών και των εισαγγελέων, μετέδωσε το CNN Turk, το οποίο έκανε λόγο για παγιδευμένο όχημα. Οι εικόνες που μεταδίδονται από την τηλεόραση δείχνουν ένα σύννεφο καπνού, ενώ ασθενοφόρα και αστυνομικά οχήματα εστάλησαν επιτόπου.

Tουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως οι δύο τρομοκράτες που σκοτώθηκαν είχαν καλάσνικοφ και είχαν τοποθετήσει τους γεμιστήρες, όπως ο μακελάρης που σκόρπισε τον θάνατο στο κλαμπ Reina, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς στην Κωνσταντινούπολη.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας, Βεϊσί Καϊνάκ, δήλωσε ότι με βάση την ποσότητα του οπλισμού που ανακαλύφθηκε στο σημείο όπου νωρίτερα διαπράχθηκε μια επίθεση στη Σμύρνη, έξω από δικαστήριο της πόλης, προκύπτει πως σχεδιαζόταν μια πολύ μεγαλύτερη ενέργεια.
«Βάσει της προετοιμασίας, των όπλων, των βομβών και των πυρομαχικών που κατασχέθηκαν, γίνεται αντιληπτό πως σχεδιαζόταν μια πολύ μεγαλύτερη ωμότητα», είπε ο Καϊνάκ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους που αναμεταδόθηκαν απευθείας.
Ο Καϊνάκ επέμεινε ότι η σημερινή επίθεση, που σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Σμύρνης Ερόλ Αϊγιλντίζ πιστεύεται ότι διέπραξαν κούρδοι αυτονομιστές, δεν θα ωθήσει την τουρκική κυβέρνηση να αναστείλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της στη Συρία και στο Ιράκ.