Η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ολυμπία

384

Πώς κάλυψαν τα ξένα ΜΜΕ την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Ξεκίνησε και επίσημα η ολυμπιακή περίοδος με την καθιερωμένη τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στα ερείπια του ναού της Ήρας στην Αρχαία Ολυμπία. Μεγάλα ΜΜΕ κάλυψαν ζωντανά την πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου να ανάβει τη δάδα από τις ακτίνες του ηλίου και περιέγραψαν στους αναγνώστες και τηλεθεατές τους το συμβολισμό της τελετής που κρατά από την αρχαία Ελλάδα.

BBC – Η Ωδή στον θεό Απόλλωνα

Το βρετανικό δίκτυο σχολιάζει πως η τελετή αναβίωσε πριν από 80 χρόνια, την περίοδο που η ναζιστική Γερμανία φιλοδοξούσε να μετατρέψει τους αγώνες σε μια ιδιότυπη φιέστα επίδειξης πυγμής. “Η Κατερίνα Λέχου, που άναψε τη φλόγα, προσέφερε προσευχή στον Απόλλωνα, τον Αρχαίο Θεό του φωτός και της μουσικής στην εκδήλωση της Πέμπτης” σημειώνει το άρθρο.

EURONEWS – Πληροφορίες για την αναβίωση της αφής

Το ευρωπαϊκό Euronews από την πλευρά του παραθέτει ένα ενδιαφέρον άρθρο με πληροφορίες και ιστορικά στοιχεία γύρω από τη συγκινητική τελετή στην Αρχαία Ολυμπία με τίτλο “7 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την ολυμπιακή φλόγα”.

CNN – Μια εκδήλωση που θυμίζει Game Of Thrones

Το αμερικανικό δίκτυο καλύπτει την τελετή με ένα μάλλον “περίεργο” σχόλιο. “Σε μια ιδαίτερη τελετή αντάξια του Game Of Thrones, γυναίκες ντυμένες με αρχαιοελληνικές φορεσιές και άντρες με χλαμίδες παρουσίασαν συμβολικές τελετές στην Αρχαία Ολυμπία” αναφέρει το δημοσίευμα.

ABC – Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς του Ρίο

Αντίστροφη μέτρηση για το Ρίο 2016, η αφή της φλόγας, σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα του αυστραλιανού τηλεοπτικού δικτύου ABC. “Η φλόγα που θα ταξιδέψει ανά την Ελλάδα για μία εβδομάδα πριν το ταξίδι της για το Ρίο, άναψε από τον ήλιο στο ναό της Ήρας στην Ολυμπία, σύμφωνα με την αρχαία παράδοση” σημειώνει το δημοσίευμα.

L’express – Λαμπαδηδρόμος πρόσφυγα από τον Ελαιώνα

Την αφή της ολυμπιακής φλόγας κάλυψε και η γαλλική L’Express, το άρθρο της οποίας αναφέρει πως οι διοργανωτές έχουν προγραμματίσει ένας από τους λαμπαδηδρόμους κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που η φλόγα θα περιφέρεται ανά την Ελλάδα, θα είναι πρόσφυγας από τον Ελαιώνα.

ΠΗΓΗ SOOC