Πρόγραμμα & Κόστος Πακέτου: Πάσχα στην Κωνσταντινούπολη. Μια αλλιώτικη εκδρομή με την σελίδας μας!

6506

Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί την Πόλη, έξω από τα συνηθισμένα τουριστικά πλαίσια!

3 Διαφορετικά Πακέτα – Διαθέσιμες Θέσεις : 29

Tηλέφωνο επικοινωνίας : 6983175780

Σας προτείνουμε να κάνετε μια έρευνα αγοράς για τα πακέτα εκδρομών εκείνες τις ημερομηνίες 9 με 13 Απριλίου, όπου θα διαπιστώσετε ότι οι τιμές των τυποποιημένων πακέτων αντίστοιχων εκδρομών είναι ίδιες, με μικροδιαφορές της τάξεως των 50€.

Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω πακέτα για να δείτε τιμή:

1ο Πακέτο – Αll inclusive – Aεροπορικά  Ξενοδοχείο & 5ήμερη Περιήγηση

2ο Πακέτο – Αll inclusive – Aεροπορικά  Ξενοδοχείο & 4ήμερη Περιήγηση

3ο Πακέτο – Ξενοδοχείο & 5ήμερη Περιήγηση

 

Πρόγραμμα Εκδρομής

 

Πρώτη ημέρα: Μεγάλη Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015

Μπαλουκλί- Μονή της Χώρας- Βλαχέρνα- Πατριαρχείο

Αναχώρηση γύρω στο μεσημέρι από το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, μετά από τη άφιξη των προτεινόμενων πτήσεων από Αθήνα και από Θεσσαλονίκη. Διασχίζοντας το Μακροχώρι, φτάνουμε στα βυζαντινά τείχη της Κωνσταντινούπολης που ξεκινούν από την περιοχή που ονομάζεται Yedi Kule (Επταπύργιο).

18_big

Από εκεί στρίβουμε για την Πατριαρχική Μονή Ζωοδόχου Πηγής στην περιοχή Μπαλουκλί, όπου θα δούμε το μοναστήρι, το φημισμένο αγίασμα και τους τάφους των Πατριαρχών.

trisagio-Athinagora
Από την επίσκεψη του Πατριάρχη στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής

Βγαίνουμε στη ξανά στην περίμετρο των χερσαίων τειχών και επισκεπτόμαστε την περίφημη Μονή της Χώρας (σήμερα Kariye Muzesi) για να δούμε τα περίφημα βυζαντινά ψηφιδωτά της.

1a567b445a1e74fd235f42197141fe86
Μονή της Χώρας – Βυζαντινά Ψηφιδωτά

Στο τέλος των τειχών καταλήγουμε περιοχή του Μπαλατά όπου βρίσκεται η Παναγιά των Βλαχερνών, εκεί που ψάλθηκε για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος. Συνεχίζουμε   για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην περιοχή του Φαναρίου, όπου θα προσκυνήσουμε και θα ξεναγηθούμε στον Πατριαρχικό ναό.

oikomeniko

Στη συνέχεια διασχίζουμε τον Κεράτιο και ανεβαίνουμε στο Πέρα, και ειδικότερα στην περιοχή του Ταξίμ, όπου βρίσκονται τα ξενοδοχεία μας. Κάνουμε check in και το βράδυ μας είναι ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

(Οι προτεινόμενες πτήσεις για Ατατούρκ αναφέρονται στο τέλος του προγράμματος. Αν κάποιος από τους εκδρομείς θέλει να έρθει με άλλη πτήση μπορεί να ενωθεί με την ομάδα κατά την διάρκεια της περιήγησης).

Δεύτερη Ημέρα: Μεγάλη Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015

Χάλκη- Επιτάφιος στην Πρίγκηπο

Συγκέντρωση στο ξενοδοχείο νωρίς το πρωί και αναχώρηση για την σκάλα των πλοίων για τα Νησιά (Πριγκηπόνησα), η οποία βρίσκεται στην περιοχή Καμπατάς. Θα περπατήσουμε 500 μέτρα ως την πλατεία Ταξίμ και από εκεί θα πάρουμε το υπόγειο τελεφερίκ (füniküler) για το Καμπατάς.

10330441_331767660304839_5907630616996850927_n

Πρώτη στάση στην Χάλκη. Μικρή περιήγηση στο χωριό. Στη συνέχεια,  θα ανεβούμε με άμαξα ή με τα πόδια στην Θεολογική Σχολή, όπου θα ξεναγηθούμε στους χώρους της και θα παρακολουθήσουμε, εφόσον το πρόγραμμα των πλοίων το επιτρέπει, την ακολουθία της αποκαθήλωσης.

Στο εσωτερικό της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης
Στο εσωτερικό της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης

Στη συνέχεια, σε δεδομένη ώρα θα αναχωρήσουμε με το καραβάκι για Πρίγκηπο. Εκεί θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για φαγητό, περιήγηση του της πόλης ή του νησιού με παϋτόνι (άμαξα) ή για επίσκεψη στην Μονή Αγίου Γεωργίου Κουδουνά.

Kυριακάτικη-Βόλτα-στην-Ανθισμένη-Πρίγκηπο-e1397833470256

Γύρω στις 6 το απόγευμα θα πάμε στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, για να παρακολουθήσουμε την ακολουθία του επιταφίου και να ακολουθήσουμε την περιφορά του. Σημειώνεται πως στη Πρίγκηπο βρίσκεται η μόνη εκκλησία στην Πόλη όπου γίνεται κανονικά η περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους.

Από την Περιφορά του Επιταφίου στα σοκάκια της Πριγκήπου
Από την Περιφορά του Επιταφίου στα σοκάκια της Πριγκήπου

Στη συνέχεια αναχώρηση με το καραβάκι για Καμπατάς και από κει και πάλι με το υπόγειο τουνελ στο Ταξίμ. Διανυκτέρευση.

(Οι ώρες των αναχωρήσεων θα δίνονται κάθε φορά από τον ξεναγό και τον αρχηγό της περιήγησης)  

Τρίτη μέρα: Μέγα Σάββατο, 11 Απριλίου 2015

Αγία Σοφία-Ιππόδρομος- Μπλε Τζαμί- Βασιλική Κιστέρνα-Ανάκτορο του Τοπ Καπί . Ανάσταση στα Ταταύλα.

Νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε με το λεωφορείο για την περιοχή του Σουλταναχμέτ, το κέντρο της ιστορικής πόλης, όπου θα επισκεφθούμε τα σημαντικότερα μνημεία σε μια περιοχή που αποτέλεσε το διοικητικό κέντρο τριών αυτοκρατοριών. Με τα απαραίτητα σχετικά διαλείμματα για καφέ ή κάτι ελαφρύ για να τσιμπήσουμε θα κάνουμε μια ξενάγηση στα μείζονα μνημεία, αλλά συγχρόνως μια γνωριμία με την ιστορία της μοναδικής αυτής πόλης.

10978711_465891003559170_3188388908413900706_n

Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση και αναχώρηση γύρω στις 10 το βράδυ για την ιστορική ελληνική συνοικία Ταταύλα (σήμερα Κουρτουλούς), όπου θα παρακολουθήσουμε την ακολουθία της Αναστάσεως στον εκεί Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

01 Aya dimitri ic(2)

Μετά την Ανάσταση, γυρίζουμε στο Πέρα για ένα πλούσιο αναστάσιμο τραπέζι με μαγειρίτσα σε ένα από τα ωραία παραδοσιακά εστιατόρια της περιοχής. Επιστροφή αργά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Τέταρτη μέρα:  Κυριακή του Πάσχα, 12 Απριλίου 2015

Ταχτά Καλέ-Εμίνονου-Αιγυπτιακή αγορά-Βόλτα στο Βόσπορο-Χαλκηδόνα-Πασχαλινό Δείπνο στην Μαρία Εκμεκτσίογλου

Το πρωί αναχωρούμε για την περιοχή του Ταχτά Καλέ και του Εμίνονου με τα εκατοντάδες μικρομάγαζα και το έντονο τοπικό χρώμα . Επισκεπτόμαστε το τζαμί του Ρουστέμ πασά και καταλήγουμε στην Αιγυπτιακή Αγορά ή Αγορά των Μπαχαρικών (Mısır çarsı) για βόλτα και ψώνια , κυρίως από τα πρώτης ποιότητας μπαχαρικά, λουκούμια, τσάγια, βότανα κ.α που βρίσκει κανείς στο τσαρσί.

1545794_295749610573311_430319412_n

Σε συγκεκριμένη ώρα αναχωρούμε για την σκάλα του Εμίνονου από όπου θα πάρουμε, όσοι θέλουμε, το ιδιωτικό καραβάκι που θα μας κάνει βόλτα στον Βόσπορο. Μετά από την μοναδική αυτή μικρή κρουαζιέρα θα αποβιβαστούμε στην ασιατική πλευρά, προκειμένου να επισκεφτούμε την σημαντικότερη συνοικία της περιοχής, κέντρο επίσης παλιότερα της πολίτικης Ρωμιοσύνης, την Χαλκηδόνα.

KADIKOY7 Αφού περιηγηθούμε για λίγο στο τσαρσί και τα ωραία καφέ, θα πάρουμε το λεωφορείο που θα μας περιμένει και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο περνώντας από την πρώτη γέφυρα του Βοσπόρου. Μετά την άφιξη στο ξενοδοχείο και μετά από ένα μικρό διάλειμμα για ξεκούραση όσοι από εμάς θέλουν θα ακολουθήσουν σε ένα ξεχωριστό Πασχαλινό γεύμα, φτιαγμένο ειδικά για μας, που θα γίνει στο εστιατόριο Marias Etiler της διάσημης και εξαιρετικά αγαπητής Ελληνίδας Σεφ, της «μαγείρισσας της Πόλης», της Μαρίας Εκμεκτσίογλου.

mega_LARGE_t_31761_1255088

Αργά το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Πέμπτη ημέρα:  Δευτέρα του Πάσχα, 13 Απριλίου 2015

Πέρα -Γαλατάς-Καράκιοϊ-Σκεπαστή Αγορά (Kapalı Çarşı) Αναχώρηση

Το check out στο ξενοδοχείο και φορτώνουμε τα πράγματα στο λεωφορείο, για όσους φεύγουν σήμερα. Σήμερα θα διασχίσουμε με τα πόδια όλη την ιστορική Μεγάλη Οδό του Πέρα, την σημερινή Ιστικλάλ για να γνωρίσουμε καλύτερα το Πέρα τον Ελλήνων, την περιοχή που χτυπούσε για πολλές δεκαετίες η καρδιά της πολίτικης Ρωμιοσύνης.

Peran_shops_1930

Θα κατηφορίσουμε προς τη θάλασσα, μέσα από τα στενά του Γαλατά, θα δούμε τον ομώνυμο Πύργο και θα καταλήξουμε στο μεγάλο λιμάνι της Πόλη, στο Καράκιοϊ.

10494743_357451741069764_3988989024615437531_n

Από εκεί, μετά ένα σύντομο διάλειμμα, θα μας πάρει το λεωφορείο για να μας πάει στην ιστορική Σκεπαστή Αγορά της Πόλης, το γνωστό Μεγάλο Παζάρι (Grand Bazaar) ή Καπαλί Τσαρσί (Kapalı Çarşı) όπου θα έχουμε το χρόνο να περιηγηθούμε και να κάνουμε ψώνια στα χιλιάδες πολύχρωμα μαγαζιά του.

Aerial View of Grand Bazaar

Από το Καπαλί Τσαρσί θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο σε χρόνο σύμφωνο με τις ώρες αναχώρησης των προγραμματισμένων πτήσεων.

39ca2dcee8a3e974d6d1b985180d3e2d

Όσοι επιθυμούν να παρατείνουν την διαμονή τους ακόμα μία ή περισσότερες μέρες θα είναι ελεύθεροι να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο όποτε θέλουν.

Τέλος της περιήγησης


Δεν περιλαμβάνονται: 

  • Τα εισιτήρια σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
  • To ταξίδι στο Βόσπορο την Κυριακή του Πάσχα.
  • Το Πασχαλινό δείπνο στο εστιατόριο της Μαρίας Εκμεκτσίογλου.
  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά ότι περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα

 

Δηλώστε Συμμετοχή: 

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να κάνετε την κράτηση σας.

Μόλις συμπληρώσετε τη φόρμα επιτυχώς:

  • Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας ειδοποιήσουμε αν εγκρίθηκε η φόρμα σας και να σας ενημερώσουμε τον τρόπο πληρωμής και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες.
  • Θα σας βοηθήσουμε αν επιθυμείτε στα αεροπορικά ή οδικά εισιτήρια από Ελλάδα- Κωνσταντινούπολη.

 

[contact-form-7 id=”5509″ title=”Κράτηση Εκδρομή”]