Στο νέο μουσείο της Μαντάμ Τισό στην Κωνσταντινούπολη

415
epa05650940 A visitor takes picture with wax figure of US actor Brad Pitt (C) behind the wax figure of US actress Marlyn Monroe at Madame Tussauds wax museum in Istanbul, Turkey, 28 November 2016. EPA/SEDAT SUNA

To τελευταίο στη σειρά από τα μουσεία κέρινων ομοιωμάτων της Μαντάμ Τισό άνοιξε τις πόρτες του στην Κωνσταντινούπολη, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά αστέρες του Χόλιγουντ όπως ο Λεονάρντο ντι Κάπριο αλλά και ιστορικά πρόσωπα όπως ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής και ο Κεμάλ Ατατούρκ.

  Το μουσείο λειτουργεί στον πεζόδρομο Ιστικλάλ, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης και εγκαινιάστηκε σε μια χρονική περίοδο όπου ο τουρισμός καταγράφει πτώση εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων που έζησε η πόλη όπως επίσης και του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Στο νέο μουσείο της Μαντάμ Τισό στην Κωνσταντινούπολη υπάρχει κέρινο ομoίωμα του Ατατούρκ και οι Τούρκοι έχουν ενθουσιαστεί

    Τον επισκέπτη υποδέχεται το εντυπωσιακό κέρινο ομοίωμα του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, του ιδρυτή της τουρκικής Δημοκρατίας, ενώ ανάμεσα στα εκθέματα υπάρχει και ομοίωμα του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή, αλλά όχι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το ομοίωμα του «μεγάλου μας ηγέτη, του αρχηγού μας Ατατούρκ, είναι πολύ επιτυχημένο. Είμαι τόσο υπερήφανος που βγάζω μια φωτογραφία μαζί του» είπε με ενθουσιασμό ο Χιλμί, ένας κάτοικος της Κωνσταντινούπολης ηλικίας 30 ετών. «Πιστεύουμε ότι είναι το καλύτερο ομοίωμα που έχει ποτέ κατασκευαστεί» δήλωσε ο Σάρπερ Χιλμί Σουνέρ, γενικός διευθυντής στην εταιρεία Merlin Entertainments, την βρετανική εταιρεία που διαχειρίζεται το μουσείο.

Ένα προηγούμενο κέρινο ομοίωμα του Ατατούρκ, που εκτίθεται στο μουσείο της Μαντάμ Τισό στο Λονδίνο, είχε προκαλέσει σκάνδαλο στην Τουρκία, όπου κρίθηκε ότι ήταν πρόχειρα φτιαγμένο και θεωρήθηκε ως μια «ντροπή για το έθνος».

Μπραντ Πιτ και Τζούλια Ρόμπερτς ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων από τους πρωταγωνιστές της μεγάλης οθόνης, ο Ραφαέλ Ναδάλ και ο Γιουσέιν Μπολτ από τον χώρο του αθλητισμού, ενώ για τους φιλότεχνους υπάρχουν τα ομοιώματα του Μότσαρτ και του Λεονάρντο ντα Βίντσι.        

«Δημιουργήσαμε ένα μείγμα προσωπικοτήτων ικανό να προσελκύσει επισκέπτες από ξένες χώρες και από την Τουρκία» τόνισε η Αϊντάν Αλμπογκά Ουσλού, διευθύντρια marketing στη Merlin Entertainments.

Μουσείο Μαντάμ Τισό με κέρινα ομοιώματα αποκτά η Κωνσταντινούπολη

Με το μουσείο της στην Κωνσταντινούπολη, η αλυσίδα μουσείων κέρινων ομοιωμάτων Μαντάμ Τισό μετρά 24 συνολικά μουσεία σε ολόκληρο τον κόσμο.

————————————————————————–

lifo