Μάθετε αν μπορείτε να διεκδικήσετε την περιουσία σας στην Πόλη!

47737

Πολλοί Έλληνες της Πόλης κατάφεραν, να διεκδικήσουν τις περιουσίες τους και να αποζημιωθούν ηθικά και οικονομικά. 

Μια αξιόπιστη ομάδα από Έλληνες & Τούρκους Δικηγόρους, Εκτιμητές Ακινήτων & Συμβούλων, με πολλές επιτυχημένες υποθέσεις στο βιογραφικό της, σας παρέχει δωρεάν υποστήριξη με πλήρη διαφάνεια . Δεκάδες Έλληνες έδειξαν έως τώρα την εμπιστοσύνη τους.

To πολύ καλά οργανωμένο κτηματολόγιο της Πόλης αποτελεί ισχυρό όπλο για τους Ρωμιούς που διεκδικούν πίσω την περιουσία τους στην Τουρκία. Λάβετε υπόψιν σας επίσης, ότι δεν ισχύει ο νόμος της χρησικτησίας στην Τουρκία και ότι δε χρειάζεται να έχετε στα χέρια σας τίτλους ιδιοκτησίας αν γνωρίζετε την ακριβή τοποθεσία του ακινήτου σας εφόσον μπορείτε να αποδείξετε ότι είστε ο νόμιμος κληρονόμος με πιστοποιητικά πλησιεστερων συγγενών.

Για τυχόν απορίες, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο παρακάτω τηλέφωνο 6983175780:


[]
1 Step 1
Previous
Next
powered by FormCraft

 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ (Του Κώστα Ράπτη, capital.gr)

«Το 1964 δεν υπήρξε παρά μόνο ένας άγνωστος Τούρκος που μας υποστήριξε δημοσίως: είχε γράψει στην στήλη των αναγνωστών  της εφημερίδας   Hürriyet,  ότι αυτό που γίνεται εις βάρος των Ρωμιών είναι ένα αίσχος – για να δεχθεί οχετό υβρεολογίου από άλλους αναγνώστες και να υποχρεωθεί μετά λίγες μέρες να ανακαλέσει. Επίσης, μία φορά ο αριστερός δημοσιογράφος  Çetin Altan  έγραψε κατά τις καμπάνιας “Πολίτη, μίλα μόνο τούρκικα!”. Και μόνο αυτό δείχνει την τότε επικρατούσα ατμόσφαιρα.

Σήμερα, πάλι, είναι αρκετές δεκάδες χιλιάδες είναι αυτοί που σηκώνουν τη φωνή τους και μιλάνε». Πενήντα χρόνια ακριβώς μετά τις απελάσεις του 1964 που αποτέλεσαν το μοιραίο πλήγμα κατά της ελληνικής μειονότητας της Πόλης, ο πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, καθηγητής Νικόλας Ουζούνογλου περιγράφει στο capital.gr, τις αλλαγές στην τουρκική κοινωνία που επιτρέπουν και στην ομογένεια μια περισσότερο αποφασιστική διεκδίκηση της επανόρθωσης των εις βάρος της αδικιών.

Το βασικό άρθρο του καταστατικού της Ομοσπονδίας, η οποία ιδρύθηκε το 2006, είναι απλό: στόχος είναι η συνέχιση και αναζωογόνηση της ελληνικής παρουσίας στην Πόλη, με βάση το καθεστώς της Συνθήκης της Λωζάνη. Η δε επιχειρηματολογία είναι σαφής: «Αυτά που συνέβησαν στην κοινότητά μας είναι προβλήματα που αντιμετωπίσθηκαν από πάρα πολλούς  πολίτες της Τουρκίας, στον βαθμό που το κράτος απείχε από τις αρχές της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου», όπως αναφέρει ο κ. Ουζούνογλου.

Η κύρια διεκδίκηση για τους απελαθέντες αφορά το περιουσιακό, όπου υφίστανται προσκόμματα ακόμη και μετά την κατάργηση του μυστικού διατάγματος του 1964, καθώς η Κωνσταντινούπολη και πολύ περισσότερο η Ίμβρος και η Τένεδος θεωρούνται παραμεθόριες περιοχές, όπου δεν επιτρέπεται η ιδιοκτησία γης από αλλοδαπούς ορισμένων κρατών και μεταξύ αυτών της Ελλάδος, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να είναι ευκολότερη λ.χ. η αγορά γης από Έλληνα υπήκοο στην Άγκυρα. Για δε τα κληρονομικά δικαιώματα, καταλυτική υπήρξε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για υπόθεση ελληνίδας κληρονόμου το 2009.

Επρόκειτο για Ελληνίδα υπήκοο η οποία υιοθετήθηκε τη δεκαετία του ‘50 από οικογένεια Ρωμιών Τούρκων υπηκόων, ιδιοκτητών δύο πολυκατοικιών στο Πέραν. Οι κληρονόμοι της μετά την άρση του διατάγματος προχώρησαν σε μεγάλο δικαστικό αγώνα ο οποίος κατέληξε στο Στρασβούργο όπου δικαιώθηκαν με αποζημίωση 5 εκατ. ευρώ.

Όμως ο μεγάλος όγκος των Κωνσταντινουπολιτών ήταν οι Τούρκοι υπήκοοι και εδώ η διεκδίκηση αφορά τη δυνατότητα της δεύτερης και τρίτης γενιάς να ανακτήσουν την τουρκική υπηκοότητα.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των αρρένων ομογενών που ήσαν νεώτεροι των 20 ετών κατά τη «μεγάλη έξοδο του 1964 ή γεννήθηκαν μετέπειτα στην Ελλάδα και αλλού έχασαν την τουρκική ιθαγένεια εφόσον δεν υπηρέτησαν στον τουρκικό στρατό. Το αποτέλεσμα είναι η πλειοψηφία των γεννηθέντων στην Πόλη ελληνορθοδόξων που διατηρούν την τουρκική υπηκοότητα να είναι γυναίκες προχωρημένης ηλικίας.

Εκτιμάται ότι σε όλο τον κόσμο ζουν περίπου 40.000 Ρωμιοί/ές τουρκικής υπηκοότητας και άλλοι 100.000 που την έχουν απολέσει. Επιπλέον, όσοι είχαν γεννηθεί από το 1963 έως το 1981 δεν μπορούσαν να πάρουν υπηκοότητα από την πλευρά της μητέρας. Αυτό ήρθη πρόσφατα, όπως και η σύνδεση της υπηκοότητας με την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων, με αποτέλεσμα να μπορεί κανείς, ακόμη και αν είχε διαγραφεί, να αποκτήσει την υπηκοότητα μέσα σε δύο-τρεις μήνες, αφού υποβάλλει αίτηση στο αρμόδιο τουρκικό προξενείο.

Όμως για τους άνδρες εγείρεται το ζήτημα το αντισηκώματος της στρατιωτικής θητείας, διότι στην Τουρκία δεν υπάρχει όριο ηλικία στράτευσης και κανείς θεωρείται ανυπότακτος ακόμη και στην ηλικία των 70 ετών. «Ως ομοσπονδία» αναφέρει ο κ. Ουζούνογλου «ζητούμε ειδική ρύθμιση για τις περιπτώσεις όσων έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό ή εξαναγκάσθηκαν σε φυγή, διότι το αντισήκωμε των 6.000 ευρώ είναι πολύ υψηλό». Ούτως ή άλλως επιτρέπεται πλέον στην Τουρκία η διπλή υπηκοότητα και αναγνωρίζεται ως ισότιμη η θητεία στον ελληνικό στρατό (εφόσον πρόκειται για νατοϊκή χώρα).

Ο κύριος συνομιλητής για αυτά τα ζητήματα είναι το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. «Έχω δει τρεις φορές τον Ahmet Davutoğlu: προσπαθεί να δώσει την εικόνα ότι η χώρα του έχει αλλάξει ραγδαία και διορθώνει τα λάθη της και παροτρύνει και την Ελλάδα να κάνει το ίδιο. Αλλά όταν ερωτάται από πού και ως πού θέτει λ.χ. το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ως διμερές, ουσιαστικά δεν απαντάει» μας αναφέρει ο κ. Ουζούνογλου. Και συμπληρώνει:

«Στο θέμα των υπηκοοτήτων υπάρχει πάντως μια ευκαμψία. Εμείς ζητάμε όμως οργανωμένη υποστήριξη για παλιννόστηση των Ρωμιών, όπως έκαναν από ηθική υποχρέωση οι Γερμανοί με τους Εβραίους. Έχουμε θέσει το ζήτημα και στην Ε.Ε. και αναμένουμε απαντήσεις. Διεκδικούμε επίσης την πολύτιμη βιβλιοθήκη του ονομαστού Φιλολογικού Συλλόγου Κωνσταντινουπόλεως που κατασχέθηκε το 1925. Η τουρκική πλευρά δηλώνει ότι έχει αναθέσει το θέμα προς μελέτη».

Αν οι διεκδικήσεις αυτές ευοδωθούν, θα πρόκειται για σημαντική δικαίωση των ανθρώπων που έζησαν για δύο δεκαετίες απολύτως μετέωροι, αφού και η Ελλάδα μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’80 αρνούνταν να τους προσφέρει υπηκοότητα, αλλά ακόμη και άδεια εργασίας.

capital.gr


.

Παρέμβαση με τίτλο «Η Αναμενόμενη Αποκατάσταση και Επανορθώσεις προς την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα της Τουρκίας στα 50 χρόνια των Μαζικών Απελάσεων των Μελών της » πραγματοποιήθηκε από τον αντιπρόσωπο της Οι.Ομ.Κω. το μέλος του Δ.Σ. κ. Νίκο Ζαχαριάδη κατά την διάρκεια της συνεδρίας «Τα δικαιώματα ατόμων που ανήκουν σε εθνικές μειονότητες» .

Στο κείμενο της παρέμβασης αφού τονίστηκαν οι κύριες φάσεις των διωγμών που εξασκήθηκαν από το Κράτος της Τουρκίας και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το 98% της Κοινότητας μας να εκπατριστεί με αποκορύφωμα τις Απελάσεις του 1964 ζητήθηκε η εφαρμογή των αρχών του Ψηφίσματος 60/147 της Γ.Σ. του Ο.Η.Ε. για τα μέτρα απο- κατάστασης και θεραπείας των συνεπειών διωγμών αυτών.

Τα μέτρα αυτά που έχουν ήδη προταθεί προς την Τουρκική Κυβέρνηση αφορούν:

(α) την χρηματοδότηση από το Κράτος της Τουρκίας ειδικού προ- γράμματος που θα υποστηρίξει την παλιννόστηση της νέας γενιάς Κωνσταντινουπολιτών,

(β) την αποκατάσταση χωρίς εμπόδια των υπηκοοτήτων,

(γ) την απόδοση των κατασχεθέντων περιουσιών από τα ευαγή ιδρύματα της Ομογένειας,

(δ) τον σεβασμό των θρησκευ- τικών και πολιτισμικών ελευθεριών με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και την επιστροφή των Αρχείων και Βι- βλίων του Ελληνικού Φιλολογικού Συλλόγου Κωνσταντινουπόλεως.


.

Αν έχει καταπατηθεί η περιουσία σας στην Πόλη και δεν έχετε χαρτιά ιδιοκτησίας, όμως γνωρίζετε την ακριβή τοποθεσία του ακινήτου μπορείτε να διεκδικήσετε αποζημίωση καθώς η Κωνσταντινούπολη έχει ένα από τα καλύτερα κτηματολόγια στον κόσμο και στα υποθηκοφυλάκια υπάρχουν αρχεία από τον 19ο αιώνα!

Εκείνο που θα σας συμβουλεύαμε  είναι να μην δίνετε πληρεξούσιο για την υπόθεση σας σε οποιοδήποτε σας παρουσιάζετε. Έχουν υπάρξει δυστυχώς πάρα πολλοί συμπολίτες μας που έπεσαν θύμα εξαπάτησης, οι οποίοι ναι μεν κατάφεραν να πάρουν την περιουσία τους πίσω αλλά δυστυχώς για μερικές πενταροδεκάρες. Υπάρχουν πολλές παγίδες που θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή.
  • Για  πληροφορίες  σχετικά με την περιουσία σας στην Πόλη και νομική και συμβουλευτική υποστήριξη μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας:

[]
1 Step 1
Previous
Next
powered by FormCraft

Tι να προσέξετε:

✓ Διασφάλιση από Έλληνες Δικηγόρους με πολυετή εμπειρία πάνω σε θέματα Διεκδικήσεων στην Πόλη. 
✓ Συμβουλές από Εκτιμητές Ακινήτων ώστε να πετύχετε τη μέγιστη δυνατή τιμή Πώλησης ή αποζημίωσης.
✓ Προστασία από Επιτήδειους Απατεώνες (oι οποίοι δυστυχώς είναι πολλοί), οι οποίοι προσπαθούν να αρπάξουν ακίνητα Ρωμιών (Πλαστογραφημένα Πληρεξούσια, Όροι παγίδες, ψευδή στοιχεία κ.λ.π) .
✓ Σας φέρνουμε σε επαφή με Έλληνες Κληρονόμους για ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών.
✓ Δεν είναι υποχρεωτικό να έχετε Τίτλους Ιδιοκτησίας στην κατοχή σας. Ισχύει μόνο για Ακίνητα σε Πόλη, Ιμβρο & Τένεδο. 

.

.