Για τους περισσότερους από τους αναγνώστες κάποιες από τις παρακάτω εκκλησίες είναι τελείως άγνωστες και σας προτρέπουμε να τις ανακαλύψετε.
>> Διαβάστε Ακόμα: Μάθετε πως μπορείτε να διεκδικήσετε την περιουσία σας στην Kωνσταντινουπόλη
Τις ημέρες του Πάσχα, την ώρα που η ατμόσφαιρα στον Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι είναι αποπνικτική από τους χιλιάδες πιστές, κάποιες άλλες όχι τόσο γνωστές εκκλησίες έχουν λιγοστό κόσμο την ώρα της λειτουργίας.
Σας προτείνουμε λοιπόν, για όσους από εσάς βρίσκεστε στην Πόλη την Μεγάλη Εβδομάδα, να ενισχύσετε με την παρουσία σας και τις υπόλοιπες εκκλησίες της Πόλης που το έχουν περισσότερο ανάγκη!
Οικουμενικό Πατριαρχείο Πατριαρχικός Ναός Αγίου Γεωργίου
Αγία Τριάδα – Πλατεία Ταξίμ
Άγιος Δημήτριος Ταταύλα
Παναγία Ευαγγελίστρια Ντολάπντερε
Εκκλησία Ταξιαρχών στο Μέγα Ρεύμα
Εκκλησία Αγίου Νικολάου στο Νιχώρι
Εκκλησία Αγίου Χαραλάμπους Μπεμπέκ
Εκκλησία Αγίας Τριάδας Χαλκηδόνα
Εκκλησία Αγίας Ευφημίας Χαλκηδόνα
Εκκλησία Αγίου Παντελεήμονος Κουζκουντζούκ
Εκκλησία Προφήτη Ηλία στο Σκούταρι
Εκκλησία Αγίας Παρασκευής Μπεικόζ
Εκκλησία Αγίου Γεωργίου Μακροχωρίου
Εκκλησία Αγίας Παρασκευής Büyükdere
Εκκλησία Αγίου Στεφάνου Yeşilköy
*και στα Πριγκιποννήσια*
Εκκλησία Αγίου Δημητρίου / Ιερός Ναός Παναγίας / Ιερός Ναός Προφήτη Ηλία Νεκροταφεία Πριγκήπου
Αγία Τριάδα στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης
Ευχαριστούμε για τις 2 τελευταίες φωτογραφίες την κ.Σοφία Σιατραβάνη, η από την ιστοσελίδα Πανοράμιο έχει σαν στόχονα βρίσκουν οι άνθρωποι από το google earth τις ξεχασμένες γωνιές του Ελληνισμού.