Η Βουλή των Ελλήνων τιμά τη Γενοκτονία των Ποντίων

333

Στη Βουλή ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Αρμενίας Eduard Sharmazanov για τη μαύρη επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων.

Σήμερα Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων και η Βουλή των Ελλήνων τιμά μέσω ειδικής εκδήλωσης που προγραμματίζει τα θύματα που άφησε πίσω της η Γενοκτονία. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα σήμερα Τρίτη 19 Μαΐου 2015 και ώρα 20:30, στην αίθουσα της Γερουσίας.

Στην τελετή θα παραστεί και ο ποντιακής καταγωγής Αντιπρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Αρμενίας, Έντουαρντ Σαρμαζάνοφ.

Τον Εντ. Σαρμαζάνοφ υποδέχθηκε χθες η πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα με αφορμή τις εκδηλώσεις για τη μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Αρμενίας, οι προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο Κοινοβουλίων, καθώς επίσης και η ανάληψη κοινών δράσεων σε θέματα όπως η καταδίκη των γενοκτονιών και η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ζωή Κωνσταντοπούλου και Έντουαρντ Σαρμαζάνοφ επιβεβαίωσαν τις πολύ καλές σχέσεις ανάμεσα στα δύο κοινοβούλια και τους δύο λαούς.

«Ο Εντ. Σαρμαζάνοφ έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην αναγνώριση από την Αρμενική Βουλή της Γενοκτονίας των Ποντίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας» ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Αρμενίας βρίσκεται στην Ελλάδα για να τιμήσει τη μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων, αλλά και για να θυμίσει ότι το έτος 2015, είναι το έτος που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων» συμπλήρωσε η πρόεδρος της Βουλής.

http://www.pontos-news.gr