Η Χάρις Αλεξίου ερμηνεύει το τραγούδι της ταινίας «Η Ρόζα της Σμύρνης»

1334

Η Χάρις Αλεξίου ερμηνεύει το τραγούδι της ταινίας «Η Ρόζα της Σμύρνης» του Γιώργου Κορδέλλα που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Δεκέμβριο .

Το τραγούδι Μια Φωνή, σε μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου και στίχους Γιώργου Κορδέλλα, δημιουργεί μια νοσταλγική ατμόσφαιρα, που ξυπνάει έντονα αρώματα και εικόνες από το παρελθόν, από ιστορίες της Σμύρνης και της Μικράς Ασίας, για έναν έρωτα παλιό, που τον ξυπνά ξανά «μια Φωνή».

Λίγα λόγια για την ταινία:
Σμύρνη 1922: Η νεαρή Ρόζα (Λήδα Πρωτοψάλτη), γόνος πλούσιας οικογένειας, ετοιμάζεται να παντρευτεί.
Αθήνα 1987: η Ρόζα ζει με την εγγονή της Μαριάννα (Ευγενία Δημητροπούλου) και κουβαλάει ένα επτασφράγιστο μυστικό που δε θέλει να μοιραστεί με κανέναν.
Όμως το συλλεκτικό πάθος του Δημήτρη (Τάσος Νούσιας), ενός αρχιτέκτονα, τον οδηγεί στα παράλια της Μικράς Ασίας και πιο συγκεκριμένα στα χνάρια της αινιγματικής Ρόζας.

Μια παλιά φωτογραφία και ένα νυφικό είναι αρκετά για να ανασυρθεί μια παλιά ερωτική ιστορία και να γεννηθεί μια καινούρια.

Η ταινία από τις 22 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους (από τη Feelgood)

Ακούστε το τραγούδι

————————————————————————

Feelgood Records

href=”https://www.youtube.com/channel/UC-17ATr2huWaSLYo73vIGFQ” data-ytid=”UC-17ATr2huWaSLYo73vIGFQ” data-sessionlink=”itct=CDEQ4TkiEwic8_imoa3RAhWUVxwKHQguBbIo-B0″>Feelgood Records