Καβάφης, Σεφέρης και Βάρναλης στην Κωνσταντινούπολη

759

Η Ελλάδα κατέρχεται στον στίβο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Πόλης με ένα αφιέρωμα στην ποίηση των τριών δημιουργών.

Η «ελληνική άνοιξη» στην Κωνσταντινούπολη συνεχίζεται με τη δυναμική παρουσία των Ελλήνων εκδοτών στη διεθνή έκθεση βιβλίου που πραγματοποιείται εκεί από 8 έως 11 Νοεμβρίου. Στη διάρκεια της έκθεσης –πρόκειται για τη 33η διοργάνωση- το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Ιστός, τον πρώτο ελληνικό εκδοτικό οίκο που λειτουργεί στην Πόλη μετά από δεκαετίες απραξίας, θα παρουσιάσουν εκδήλωση ποίησης και μουσικής με τίτλο«Τρεις γυναίκες, τρεις ποιητές» αφιερωμένη στο έργο των Κ.Π. Καβάφη, Γιώργου Σεφέρη και Κώστα Βάρναλη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Νοεμβρίου και θα πάρουν μέρος οι ηθοποιοί Σούλα Μπόζη, Ζελιχά Μπέρκσοϊ και Μεράλ Τσετίνκαγια  οι οποίοι θα διαβάσουν ποιήματα συνοδεία μουσικής από το συγκρότημα Tas Plak Kumpanyasi.

Οι επισκέπτες του ελληνικού περίπτερου στην έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να πιάσουν στα χέρια τους περισσότερα από 50 μεταφρασμένα ελληνικά βιβλία της τελευταίας τριετίας, καθώς και τίτλους που έλαβαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2013, το πρόσφατα βραβευμένο με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας «Μάρτυς μου ο Θεός» του Μάκη Τσίτα (εκδόσεις Κίχλη) και λευκώματα πολιτιστικών φορέων και μουσείων. Θα λάβουν επίσης πληροφοριακό υλικό για τη 12η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (7 – 10 Μαΐου 2015) και το πρόγραμμα ενίσχυσης μεταφράσεων ΦΡΑΣΙΣ.

«Τρεις γυναίκες, τρεις ποιητές», 9 Νοεμβρίου, ώρα 13.00, αίθουσα Karadeniz Salonu.

Πηγή: tospirto.net