Κρητικός ο νέος συντονιστής εκπαίδευσης στα ομογενειακά σχολεία της Τουρκίας

1528

Ο Γιάννης Γιγουρτσής μιλά στο Livetalks για τα νέα του καθήκοντα σε μια δύσκολη συγκυρία στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και την ζωή της ομογένειας εκεί

“Απαιτείται μεγάλη προσπάθεια και δουλειά απ’ όλους” τόνισε στο Livetlaks ο Ηρακλειώτης Γιάννης Γιγουρτσής, ο νέος Συντονιστής Εκπαίδευσης στα Ελληνικά ομογενειακά σχολεία της Τουρκίας.

Ο κ. Γιγουρτσής επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη, όπου μέχρι πριν λίγα χρόνια υπηρετούσε ως καθηγητής στην Μεγάλη του Γένους Σχολή, έχοντας πλήρη γνώση των όσων καλείται να αντιμετωπίσει.
Ο ίδιος αναφέρει ότι είναι δύσκολη η συγκυρία, λόγω και των εξελίξεων στα Ελληνοτουρκικά, αν και όπως επισημαίνει, για την ομογένεια τα τελευταία χρόνια η κατάσταση στην Πόλη είναι πολύ καλύτερη απ’ ότι στο παρελθόν.

Ο νέο συντονιστής εκπαίδευσης αναφέρθηκε στις ανάγκες που υπάρχουν στα ομογενειακά σχολεία και το μαθητικό δυναμικό, επισημαίνοντας ότι μπορεί να είναι μικρός ο αριθμός τους αλλά απαιτείται στήριξή τους για πολλούς λόγους.
Μίλησε όμως και γενικότερα για την Τουρκία στα χρόνια του Ερντογάν και το κλίμα που επικρατεί στην καθημερινότητα όλων, ειδικά τώρα στην περίοδο της πανδημίας.

Ακούστε την συνέντευξη του Γιάννη Γιγουρτσή στο Livetalks:

Πηγή: cretalive.gr