Μια πραγματική ιστορία που θα σας συγκινήσει, με φόντο την Πόλη βγαίνει στις αίθουσες

3524

«Πολυξένη», μια ιστορία από την Πόλη, είναι η νέα ταινία της Δώρας Μασκλαβάνου

Η ιστορία της Πολυξένης είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία μιας κοπέλας από την Κωνσταντινούπολη που πέθανε άπορη σε ένα ψυχιατρείο.

Η ζωή της ξεκίνησε δύσκολα με την ίδια να υιοθετείται το 1955 από ένα ζευγάρι εύπορων και επιφανών Ελλήνων της Πόλης.

Το μικρό κορίτσι τότε υποχρεώνεται να αποχωριστεί τον μικρότερο αδελφό της, με αντάλλαγμα μια ζωή σε ένα πλούσιο και υποσχόμενο περιβάλλον.

Το 1980 χάνει τον θετό πατέρα της Μιχαήλ Σεριάδη και μένει μόνη να στηρίξει τη θετή μητέρα της με την οποία συνδέονται βαθιά. Αλλά πλέον, έχει μείνει εκτεθειμένη στους συγγενικούς και όχι μόνο άρπαγες που εποφθαλμιούν την περιουσία της.

Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας και η προσωπικότητά της δεν την αφήνουν να γίνει υποχείριο συγγενών, δικηγόρων και μνηστήρων-προικοθήρων λόγω μιας κληρονομιάς που έγινε τελικά βάρος και καταστροφή.

Η ίδια θα αγαπήσει τον Κερέμ, έναν Τούρκο και θα δει σε αυτόν ένα κομμάτι του εαυτού της. Έναν ταπεινό και μόνο άνθρωπο. Αλλά ο έρωτας αυτός είναι καταδικασμένος σε αδιέξοδο που σχεδόν «απαγορευμένος» θα πεθάνει άδοξα.

Η ίδια, θύμα της μοίρας της, φέρει ένα και τη δύναμη του ονόματός της. Πολύ ξένη για τους γύρω, για την ίδια, για τη ζωή της.   Να σημειώσουμε ότι η Nova θα συμμετέχει στις avant premiers δίνοντας στους συνδρομητές την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πρώτοι τις νέες ταινίες.

Σενάριο/ Σκηνοθεσία: Δώρας Μασκλαβάνου Ηθοποιοί: Κάτια Γκουλιώνη, Ozgur Emre Yildirim, Λυδία Φωτοπούλου, Ακύλλας Καραζήσης.

Δείτε το trailer:

lifo