Ολοκληρώθηκε το 6ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο: “Ο Κωνσταντινουπολίτης Γιώργος Θεοτοκάς”

553

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 6ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο: “Ο Κωνσταντινουπολίτης Γιώργος Θεοτοκάς”

Ενα εξαιρετικά σπουδαίο και διδακτικό τετραήμερο με ελπιδοφόρα συμπεράσματα και τροφή για δημιουργική σκέψη.

Η επίσκεψη στην θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπου έγιναν αναγνώσεις έργων του Θεοτοκά από μαθητές των σχολείων που συμμετείχαν στο συνέδριο, ξεκίνησε η τέταρτη και τελευταία μέρα της σπουδαίας αυτής επιστημονικής, καλλιτεχνικής, εκπαιδευτικής διοργάνωσης, η οποία, πάνω απ’ όλα δίδαξε ήθος και πολιτισμό, τον πυρήνα δηλαδή της πραγματικής παιδείας.


Η μέρα συνεχίστηκε με επίσκεψη και γεύμα στην Πρίγκιπο, και ολοκληρώθηκε με μια στρογγυλή τράπεζα στο Μέγα Ρεύμα του Βοσπόρου, με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων και μαθητών, υπό την διεύθυνση του έμπειρου δημοσιογράφου Νίκου Βατόπουλου, και βέβαια την πλούσια δεξίωση που προσέφερε η Κοινότητα.

Στο Μέγα Ρεύμα ανακοινώθηκε και ο θέμα του επόμενου συνεδρίου που θα είναι ο Αντώνης Σαμαράκης.


Θερμές ευχαριστίες στους οικοδεσπότες της σημερινής ημέρας, τον ηγούμενο της Μονής της Χάλκης, Μητροπολίτη Προύσης κ. Ελπιδοφόρο, την Πρόεδρο της Κοινότητας Πριγκίπου κ. Αγνή Νικολαΐδου και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μεγάλου Ρεύματος, Γιώργο Παπαλιάρη.

 

Συγχαρητήρια και ευχαριστίες τέλος, πρωτίστως και από καρδιάς, εκ μέρους όσων συμμετείχαμε, αλλά και προσωπικά, στον Γιάννη Δεμιρτζόγλου και την Άσπα Χασιώτη, για την εξαιρετική δουλειά και την σπουδαία, από όλες τις απόψεις, εμπειρία που μας χάρισαν.
Σας ευχαριστώ πολύ!
Και του χρόνου!

Διαβάστε παρακάτω το άρθρο για όλες τις μέρες του συνεδρίου…

Το 6ο Διεθνές Μαθητικό Συνεδρίου “Ο Κωνσταντινουπολίτης Γιώργος Θεοτοκάς”

———————————————————————-

Γιάννης Γιγουρτσής