Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Η Άγκυρα ακυρώνει σχετική εκδήλωση

152

Το πανεπιστήμιο της Άγκυρας ακύρωσε εκδήλωση για την Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας μετά από αντιδράσεις του εθνικιστικού τύπου στην Τουρκία

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα λάμβανε χώρα σήμερα (9/2) στις 14:00, με την υποστήριξη της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα. Σε αυτήν θα συμμετείχαν το πανεπιστήμιο της Άγκυρας, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης και το πανεπιστήμιο Θράκης.

«Όταν η εκδήλωση μπήκε στο στόχαστρο της «Γενί Ακίτ» και άλλων κύκλων κοντά στην κυβέρνηση, η Σχολή Γλωσσών, Ιστορίας και Γεωγραφίας του πανεπιστημίου της Άγκυρας (DTCF) ανακοίνωσε ότι ακύρωσε την εκδήλωση», αναφέρουν τουρκικά αντιπολιτευτικά ΜΜΕ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνονταν προβολή του έργου του βραβευμένου με Νόμπελ Έλληνα ποιητή, Γιώργου Σεφέρη, γεννημένου στα Ουρλά της Σμύρνης. Όταν ο πρύτανης του πανεπιστημίου της Άγκυρας, Νετζντέτ Ουνουβάρ, ρωτήθηκε χαρακτηριστικά «Ποιο ελληνικό πανεπιστήμιο έχει οργανώσει εκδήλωση για μία τουρκική ημέρα;», εκείνος απάντησε «Δεν ξέρω, μπορείτε να ρωτήσετε τη Σχολή Γλωσσών, Ιστορίας και Γεωγραφίας. Εμείς ακυρώσαμε το πρόγραμμα».

Η «Γενί Ακίτ» είχε γράψει χαρακτηριστικά για την εκδήλωση «Πρόκειται για προδοσία! Κοιτάξτε ένα σκάνδαλο που έχει την υπογραφή τριών πανεπιστημίων! Ποιος θα πει «στοπ» σε αυτό το σκάνδαλο;».

—————————————————————————————

Μαρία Ζαχαράκη

ethnos.gr