Ποντιακή συμμετοχή στο Φεστιβάλ χορωδιών του Ζωγραφείου Κωνσταντινούπολης

535

Με ποντιακή συμμετοχή θα πραγματοποιηθεί φέτος το 6ο φεστιβάλ χορωδιών της Ζωγραφείου Σχολής Κωνσταντινούπολης. Το παρών θα δώσει, στις 13 Φεβρουαρίου, η χορωδία του ποντιακού πολιτιστικού συλλόγου Καλλιθέας – Συκεών Θεσσαλονίκης.

Η αποστολή αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη στις 12 Φεβρουαρίου και θα παραμείνει… εις την Πόλην προκειμένου να λάβει μέρος στο φεστιβάλ χορωδιών της Ζωγραφείου Σχολής με χοράρχη τον Γιώργο Μπίλη, στη λύρα τον Κώστα Κυριακίδη και στο ούτι τον Μάκη Παπαδόπουλο. Απαγγελία από την Κατερίνα Μπίλη.


Ψηφιδωτό από τη Μονή της Χώρας

Κατά την επίσκεψή της στην Πόλη, η αποστολή θα επισκεφθεί τόπους όπου ο ελληνισμός άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια του αλλά και νεότερα αξιοθέατα. Μεταξύ άλλων τη Ζωοδόχο Πηγή στο Μπαλουκλί, την Παναγία Βλαχερνών, τον Βυζαντινό Ιππόδρομο, την Αγία Σοφία, το Μπλέ Τζαμί, το Υδραγωγείο του Ιουστινιανού, το Καπαλί Τσαρσί, τη Μονή της Χώρας, το Ενυδρείο και φυσικά το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Στο φεστιβάλ του Ζωγραφείου θα πάρουν μέρος οι χορωδίες από το Μουσικό σχολείο Θεσσαλονίκης και το Σύλλογο Σεργιανίου, η Μικτή χορωδία Μίκρας του δήμου Θέρμης, η «Κασσιόπη», του 5ου Δημοτικού σχολείου Νέας Μεσήμβριας Θεσσαλονίκης, η χορωδία του Ι.Ν. Αναστάσεως του Κυρίου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Μικρασιατών Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες», του Μουσικού σχολείου Ξάνθης, του Θασιακού Συλλόγου Προσφύγων Μικράς Ασίας «Άγιος Ιωάννης», του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας, των Μουσικοφίλων Πόλης, του Koral Istanbul, του Ζωγραφείου, του Σωματείου Παναγίας Σουμελά Θέρμης, της Λέσχης Φιλόμουσων Λάρισας και των Μικρασιατών Πιερίας.

http://www.pontos-news.gr/