Πρώτη μέρα για το σχολείο της Ίμβρου μετά από 48 χρόνια

840

Το άνοιγμα του Δημοτικού Σχολείου της Ίμβρου αποφάσισε το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας στην Άγκυρα.

Μετά από αίτημα που είχε κατατεθεί προς τις Τουρκικές αρχές από μέλη των Κοινοτήτων της Ίμβρου, δια χειρός του κ. Λάκη Βίγκα, πριν ένα χρόνο, εχτές το Υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Βίγκα τον ενημέρωσε οτι εγκρίθηκε η αίτηση για άνοιγμα Σχολείου. Αμέσως ο  Εκπρόσωπος των Μειονοτικών Βακουφίων στην Κεντρική Διεύθυνση Βακουφίων της Τουρκίας, ενημέρωσε τα Ιμβριακά Σωματεία. Η είδηση προκάλεσε ρίγη συγκίνησης και χαράς στους απανταχού Ιμβρίους. Μια μεγάλη επιθυμία των Ιμβρίων γίνεται πραγματικότητα.
To Δημοτικό  Σχολείο της Ίμβρου  αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά απο την αρχή του νέου μαθητικού έτους (Σεπτέμβριο του 2013)

Επίσημη πρώτη για το Δημοτικό Σχολείο των Αγ. Θεοδώρων σήμερα, 16 Σεπτεμβρίου 2013, όπου σε ατμόσφαιρα συγκίνησης, χαράς και υπερηφάνειας πραγματοποιήθηκε η έναρξη της σχολικής χρονιάς από τη Διευθύντρια του σχολείου Παρασκευή Μπερμπέρη παρουσία του Σεβ.  Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου, του Διευθυντή Παιδείας Τσανάκκαλε κ. Tekin Baş, του Συντονιστή Εκπαίδευσης κ. Σταύρου Γιολτζόγλου, του Προέδρου του Συλλόγου Ιμβρίων Αθήνας κ. Πάρη Ασανάκη και της κ. Σαπφούς Δικαίου από την Ιμβριακή Ένωση Βορείου Ελλάδας.
Μεγάλη ήταν η χαρά και μεταξύ των πολλών ακόμα μελών της ελληνικής κοινότητας της Ίμβρου οι οποίοι παρευρέθηκαν στην πρωινή τελετή για να παρακολούθησαν από κοντά το άνοιγμα το σχολείου μετά από πενήντα χρόνια και να στηρίξουν με την παρουσία τους τη νέα αυτή σελίδα που ανοίγει για την Ίμβρο.
Χαιρετισμό απηύθηναν, επίσης, ο κ. Λάκης Βίγκας, εκπρόσωπος Μειονοτικών Βακουφίων με τις προσπάθειες του οποίου έγινε πραγματικότητα η επαναλειτουργία του σχολείου και η κ. Άννα Κουτσομάλλη, ιδρύτρια του σχολείου η οποία ευχήθηκε στους τέσσερις μαθητές Δημήτρη Κάλφα, Αλέξανδρο Καρακάση, Σοφία Αβτζή και Μωυσή Αβτζή καλή σταδιοδρομία και καλή σχολική χρονιά.

Κατά την τελετή έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Η Διευθύντρια του σχολείου χτυπάει το πρώτο κουδούνι του σχολικού έτους.