Συγκλονιστική παράσταση για την Φιλιώ Χαϊδεμένου [pics]

145

Συγκλονιστική είναι η παράσταση τιμής για την Φιλιώ Χαϊδεμένου, της Γιαγιάς της Μικρασίας, που έζησε τα απάνθρωπα γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής και αφιέρωσε τη ζωή της στην διατήρηση της Μικρασιατικής μνήμης και του Πολιτισμού της Ιωνίας.

Η εξαιρετική αυτή παράσταση «Φιλιώ Χαϊδεμένου», που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας και το πολιτιστικό της Ίδρυμα Ιωνία, έκανε πρεμιέρα προχθές  στο θέαττρο Βεάκη, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, αρκετών Ιεραρχών, ηθοποιών, δημοσιογράφων, κληρικών και λαϊκών.

Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÐÁÑÁÊÏËÏÕÈÇÓÅ ÔÇÍ ÈÁÔÑÉÊÇ ÐÁÑÁÓÔÁÓÇ ÖÉËÉÙ ×ÁÉÄÅÌÅÍÏÕ ÓÔÏ ÈÅÁÔÑÏ ÂÅÁÊÇ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI2642948

Η καταξιωμένη ηθοποιός Δέσποινα Μπεμπεδέλη υποδύεται με μεγάλη επιτυχία τη ζωή της Φιλιώς Χαϊδεμένου, τον δυναμικό χαρακτήρα, τη τόλμη και την αποφασιστικότητα που την διέκριναν και που αποτελούσαν τα σημαντικά της εφόδια στον αγώνα για να μην εξαλειφθεί ο πολιτισμός που αναπτύχθηκε στη Μικρά Ασία. Η σημαντική πορεία της γυναίκας με το όνομα Φιλιώ, έγινε η αφορμή να γεννηθεί μια ιδέα για την εξιστόρηση της ζωής της, βασισμένη στις προσωπικές της μαρτυρίες.

23112016_parast_1423112016_parast_13

Η κ. Μπεμπεδέλη και οι πέντε ταλαντούχοι ηθοποιοί που την πλαισιώνουν (Ζαχαρίας Καρούνης, Χαρά Κεφαλά, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Εμμανουέλα Χαραλάμπους – Ένγκελ, Αλκιβιάδης Μαγγόνας) κατάφεραν να συγκινήσουν με τις συγκλονιστικές ερμηνείες τους. Πρόκειται, άλλωστε, για μία άρτια παράσταση, σκηνοθετικά, μουσικά, ενδυματολογικά. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί παράσταση μνήμης και αφήγησης για όλα όσα είδε και έζησε στη μικρασιατική γη, εκείνη και χιλιάδες άλλοι Έλληνες που πήραν τη ρότα της προσφυγιάς.

Χαρακτηριστικό της επιτυχιας είναι το γεγονός ότι όλοι οι θεατές, στο τέλος της παράστασης, σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και χειροκροτούσαν ασταμάτητα, αποδίδωντας την μέγιστη τιμή στους συντελεστές του έργου που κατέθεσαν την ψυχή τους. Μία παράσταση που αξίζει να δουν όχι μόνο όσοι έχουν ρίζες από τη Μικρά Ασία, αλλά και κάθε Έλληνας. Μία παράσταση, πλήρους αισθητικής, που πραγματικά θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις και του πιο δύσκολου θεατρόφιλου.

23112016_parast_1

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης, αλλά και στην Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, που στηρίζει τις παραδόσεις, τις ρίζες, τον πολιτισμό.

23112016_parast_12

Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÐÁÑÁÊÏËÏÕÈÇÓÅ ÔÇÍ ÈÁÔÑÉÊÇ ÐÁÑÁÓÔÁÓÇ ÖÉËÉÙ ×ÁÉÄÅÌÅÍÏÕ ÓÔÏ ÈÅÁÔÑÏ ÂÅÁÊÇ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI
Η παράσταση έκανε πρεμιέρα εχθές στο θέατρο Βεάκη, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων κάθε Τετάρτη ώρα 19.00, Πέμπτη 21.00, Παρασκευή 21.00, Σάββατο 21.00 και Κυριακή 19.00, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των Ιδρυμάτων και του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως.

23112016_parast_17

——————————————————————————-

dogma