Τουλάχιστον 17 εργάτες νεκροί σε τροχαίο στην Τουρκία

521

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Doğan, στο μοιραίο όχημα επέβαιναν 46 γεωργικοί εργάτες, στην πλειονότητά τους γυναίκες, παρότι οι θέσεις του οχήματος δεν υπερέβαιναν τις 27. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι 18 ανθρακωρύχοι παραμένουν παγιδευμένοι σε πλημμυρισμένη στοά ορυχείου στην πόλη Ερμενέκ, το δυστύχημα γεννά εκ νέου ερωτήματα για τις συνθήκες εργασίας στην Τουρκία.

 Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 29 τραυματίστηκαν σήμερα στη νότια Τουρκία, σε ένα φοβερό τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη ένα λεωφορείο που μετέφερε υπεράριθμους εργάτες και εργάτριες γης, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το πρακτορείο ειδήσεων Doğan κάνει λόγο για 17 νεκρούς, ενώ η εφημερίδα Hurriyet τοποθετεί τον αριθμό των θυμάτων σε 18. Ο αριθμός των νεκρών δεν αποκλείεται αν αυξηθεί, καθώς πολλοί τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με αξιωματούχους τους οποίους επικαλείται το Doğan, το δυστύχημα προκλήθηκε όταν σημειώθηκε βλάβη στα φρένα του οχήματος στο οποίο επέβαιναν 46 γεωργικοί εργάτες, στην πλειονότητά τους γυναίκες, παρότι οι θέσεις του οχήματος δεν υπερέβαιναν τις 27.

Οι εργάτες και οι εργάτριες μεταφέρονταν σε ένα αγρόκτημα όπου καλλιεργούνται μήλα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε ενώ συνεχίζεται η έντονη δημόσια αντιπαράθεση για τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας για τους τούρκους εργαζόμενους, που αναζωπυρώθηκε μετά την πλημμύρα που έχει παγιδεύσει 18 ανθρακωρύχους σε ένα ορυχείο στην πόλη Ερμενέκ της νότιας Τουρκίας.

Οι 18 εργάτες παραμένουν παγιδευμένοι σε μια στοά, ενώ εξαντλούνται πλέον και οι τελευταίες ελπίδες που είχαν να βγουν ζωντανοί από το ορυχείο.

Η Τουρκία βρίσκεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως σε ό,τι αφορά τη θνησιμότητα στους χώρους εργασίας, σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ). Εξάλλου περίπου 1.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο σε τροχαία δυστυχήματα στην Τουρκία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Πηγή: skai.gr