Τούρκος υπ. Υγείας: Μοναδική καριέρα για τις γυναίκες η μητρότητα

672

Έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός της Τουρκίας, έχουν προκαλέσει οι δήλωσεις του υπουργού Υγείας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο οποίος, μιλώντας την Παρασκεύη σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, είπε πως «η μοναδική καριέρα για τις γυναίκες είναι η μητρότητα».

«Η μητρότητα είναι μια καριέρα και είναι μια ιερή καριέρα. Οι μητέρες δεν πρέπει να έχουν καμία άλλη καριέρα ως προτεραιότητα πέρα και πάνω από τη μητρότητα», πρόσθεσε ο Μουεζίνογλου κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε σε νοσοκομείο της Πόλης, προκειμένου να συγχαρεί την οικογένεια της Μεριέμ Αζρά, του πρώτου παιδιού που γεννήθηκε την Πρωτοχρονιά στην Τουρκία.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ζαμάν», ο Τούρκος υπουργός επιχείρησε να αντικρούσει τις κριτικές που λένε ότι οι πολιτικοί δεν θα πρέπει να παρεμβαίνουν στον τρόπο ζωής των γυναικών και τόνισε πως «όποιος τα υποστηρίζει αυτά δεν στέκεται υπέρ της δημοκρατίας και του έθνους».

«Για αυτό το θέμα μπορεί να συζητάει οποιοσδήποτε. Εάν κάποιοι λένε ότι οι πολιτικοί δεν πρέπει να συζητούν γι’ αυτό, εγώ λέω πως μπορούν να συζητούν για όλα τα προβλήματα της χώρας, γιατί οι πολιτικοί εκλέγονται από τον λαό», είπε ο Μουεζίνογλου.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την οργή της συγγραφέα, Ελίφ Σαφάκ, η οποία έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter: «Τελοσπάντων, η μητρότητα δεν είναι ‘καριέρα’. Οι γυναίκες της Τουρκίας θα έπρεπε να αποφασίζουν για τη ζωή τους (και όχι οι άνδρες πολιτικοί από πάνω)».

tvxs.gr