Ψηφίζουμε! “Περιμένοντας την Ανάσταση ” – Διαγωνισμός βίντεο από μαθητές των σχολείων της Πόλης

1115

Διαδώστε τον διαγωνισμό και ψηφίστε τα βίντεο των σχολείων μας. Αυτή τη στιγμή το βίντεο έχει 100 ψήφους διαφορά από το πρώτο. Πάμε να κατακτήσουμε την κορυφή!!!!

Ο Φίλιππος είναι μαθητής στην 11η τάξη (προτελευταία τάξη του Λυκείου) στην Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή. Συγχρόνως τις Κυριακές και τις γιορτές ψέλνει στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου. Είναι κανοναρχάκι στο δεξί ψαλτήρι, κοντά στον Άρχοντα Πρωτοψάλτη Λεωνίδα Αστέρη. Είναι Μεγάλη Παρασκευή πρωί και ο Φίλιππος ξεκινά από το σπίτι του να πάει στο Πατριαρχείο για την ακολουθία της Αποκαθήλωσης. Στο δρόμο περνά από τα βυζαντινά τείχη της Πόλης και πολλές σκέψεις περνούν αυτή την ιδιαίτερη μέρα από το μυαλό του.

Φτάνει στο Πατριαρχείο και πριν μπει μέσα για να φορέσει το ράσο του καταθέτει τα λίγα λουλούδια που έχει κόψει από την αυλή του σπιτιού του στην κλειστή πύλη του Πατριαρχείου, την πύλη μπροστά στη οποία μαρτύρησε το Πάσχα του 1821 ο Πατριάρχης Γρηγόριος Ε΄. Στη συνέχεια συμμετέχει στην Ακολουθία. Την ώρα της Αποκαθήλωσης θα παρατηρήσει μια ιδιαιτερότητα που υπάρχει μονάχα στο Πατριαρχείο. Ο Εσταυρωμένος δεν είναι από ξύλο και καρφωμένος, αλλά ζωγραφισμένος πάνω στον σταυρό. Αποτέλεσμα το σώμα του Ιησού να μην αποκαθηλώνεται ποτέ. Η επίσκεψη, μαζί με του συμμαθητές του στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για να πάρουν την ευχή του, θα δώσει απάντηση σε πολλά από τα ερωτήματά του. Μαθαίνει για την « Σταυρωμένη Εκκλησία» της Κωνσταντινούπολης αλλά και για την πίστη και την ελπίδα της Ανάστασης.

Με αφορμή τον μαθητικό διαγωνισμό παιδικής και νεανικής δημιουργίας που διοργανώνει το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, ο οποίος απευθύνεται σε ομογενείς και αλλοδαπούς μαθητές τα ομογενειακά σχολεία της Πόλης η Μεγάλη του Γένους Σχολή και το Ζάππειο απέστειλαν τις δικές του συμμετοχές.

Τα ομογενειακά σχολεία της Πὀλης συμμετείχαν στον διαγωνισμό με τρεις ταινίες, δύο από τη Μεγάλη Σχολή και μία από το Ζάππειο.
Οι ταινίες θα αξιολογηθούν, επίσης, από επιτροπή, που θα αποτελείται από εκπαιδευτικούς και από προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών.
Τα βίντεο που θα διακριθούν θα προβληθούν από την εκπαιδευτική τηλεόραση, αλλά και σε διάφορα φεστιβάλ.
Σας προτρέπουμε να μπείτε στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού να δείτε και να ψηφίσετε τα βίντεο των σχολείων μας μέχρι τις 20 Ιουνίου 2014.

Καντέ μια απλή εγγραφή στην επίσημη σελίδα του διαγωνισμού του Ελληνικού Υπουργείου και ψηφίστε το  βίντεο.

“Περιμένοντας την Ανάσταση”

Δείτε και ψηφίστε το βίντεο στη ιστοσελίδα του διαγωνισμού

Πως να ψηφίσετε τα βίντεο:

1)Μπείτε στη σελίδα: http://videocontest.i-create.gr/el/ 

Στη συνέχεια πατήστε το κουμπί ΕΙΣΟΔΟΣ

erf

3) Kάντε Εγγραφή με τα στοιχεία σας.

4)Ψηφίστε εκεί που δείχνει το βελάκι “I like it!” και είστε έτοιμοι!