Αυτό είναι το νέο, 1.000 δωματίων, «παλάτι» του Ερντογάν [εικόνες]

2603

Αναβαθμίζεται γενικά ο Ταγίπ Ερντογάν, αφού εκτός του ότι έγινε πρόεδρος της Τουρκίας, αποφάσισε και να μετακομίσει σε ένα μεγαλύτερο κτίριο, ένα «παλάτι» 40.000 τ.μ με 1.000 δωμάτια.

Επικρίσεις για την μετεγκατάστασή του σε «παλάτι» 1.000 δωματίων, του οποίου η κατασκευή ολοκληρώνεται άμεσα, δέχεται ο νέος πρόεδρος και πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ερντογάν, που έγινε δωδέκατος πρόεδρος της χώρας στις 10 Αυγούστου, Ο Ερντογάν, σπάζοντας την παράδοση 91 ετών, σύμφωνα με την οποία οι Τούρκοι πρόεδροι κατοικούν στο  μέγαρο Τσάνκαγια, στο οποίο εγκαταστάθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ την δεκαετία του ’20, αποφάσισε να μείνει σε ένα νέο τεράστιο κτίριο, έξω από την Αγκυρα, το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση της κατασκευής του.

Φυσικά, η απόφασή του αυτή έχει προκαλέσει σάλο αντιδράσεων με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος της χώρας Κεμάλ Κιλιντζάρογλου να δηλώνει ότι οι κοινωνίες σύρονται στο χάος, όταν αψηφούν τις παραδόσεις τους και τον εκπρόσωπο του Εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας να υποστηρίζει ότι ο Ερντογάν με την κίνησή του αυτή επιχειρεί  να συγκρίνει τον εαυτό του με τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Στο παραδοσιακό προεδρικό μέγαρο θα κατοικήσει ο νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου με την οικογένειά του.

Πηγή: iefimerida.gr