Δεύτερη σε αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού στον κόσμο χθες η Τουρκία

89

Στη δεύτερη θέση, μετά τις ΗΠΑ, ανήλθε σήμερα η Τουρκία όσον αφορά στον αριθμό νέων κρουσμάτων που κατέγραψαν οι χώρες μέσα σε ένα 24ωρο.

 Συνολικά ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 725 και των κρουσμάτων τις 37.109.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Worldometer, που μετρά σε αληθινό χρόνο τα θύματα και κρούσματα του κορονοϊού σε όλον τον κόσμο, η Τουρκία με τον αριθμό ρεκόρ 3.892 νέων κρουσμάτων που ανακοίνωσε μέσα σε ένα 24ωρο, ανέβηκε ξαφνικά στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, πίσω από τις ΗΠΑ, οι οποίες κατέγραψαν 13.740 κρούσματα.

Ακολουθεί η Ισπανία στην τρίτη θέση με 3.836 κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο και έπειτα το Ηνωμένο Βασίλειο με 3.634 και η Ιταλία με 3.039 κρούσματα.

Τόσο τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Τουρκία, όσο και η αναλογία μεταξύ των τεστ και των θετικών αποτελεσμάτων που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 7 Απριλίου, παρουσίασαν μία εκρηκτική άνοδο.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, η Τουρκία τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να ακολουθεί μια ανοδική πορεία όσον αφορά στην εξάπλωση του ιού.

 

View image on Twitter
View image on Twitter

Ένα 3χρονο παιδί είναι το νεότερο κρούσμα κορονοϊού

Στην επαρχία Μπουρντούρ της Τουρκίας (βόρεια της Αττάλειας) ένα 3χρονο παιδί βρέθηκε θετικό στο κορονοϊό, αποτελώντας το νεότερο κρούσμα που έχει καταγραφεί στην Τουρκία. Το παιδί, έπειτα από υψηλό πυρετό, διακομίστηκε στο κρατικό νοσοκομείο της πόλης των 270 χιλιάδων κατοίκων και τέθηκε σε καραντίνα, ενώ σε εξετάσεις υποβάλλεται και η υπόλοιπη οικογένεια.

Η αστυνομία της περιοχής έλαβε μέτρα απομόνωσης της οικίας της οικογένειας, ενώ ειδοποίησε τους οικείους και τους γείτονες για το περιστατικό, ώστε να κρατούν αποστάσεις.

Λίγο νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Υγείας είχε πει ότι «πλέον η ηλικία δεν αποτελεί εγγύηση. Πλέον χάνουμε και νέους ασθενείς. Από τη στιγμή που ο κορονοϊός διαγιγνώσκεται ανεξαιρέτως σε όλες τις πόλεις, βρισκόμαστε σε ένα νέο στάδιο στον αγώνα κατά της επιδημίας. Ο ιός μας απειλεί όλους. Είμαστε υποχρεωμένοι πλέον όλοι να δείξουμε την ίδια ευαισθησία, είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε αλληλεγγύη», τόνισε.

Ο Φαχρετίν Κοτζά εξήρε ωστόσο και την ετοιμότητα της Τουρκίας, λέγοντας ότι είναι από τις πρώτες χώρες που αγόρασαν το φάρμακο για τη θεραπεία του κορονοϊού, πριν ακόμη εμφανιστεί κρούσμα και τώρα διαθέτει στις αποθήκες της ένα εκατομμύριο κουτιά του φαρμάκου.

«Είμαστε μια χώρα με ισχυρές δομές στην Υγεία και μάλιστα είμαστε δύο φορές καλύτεροι από τις χώρες της Ευρώπης», δήλωσε.

——————————————————————————————

 

Μαρία Ζαχαράκη

https://www.ethnos.gr/